Abdülkerim Bardakçı en büyük hayali için gün sayıyor

Konyaspor alt yapısından yetişen ve 2022-2023 sezonun başında Galatasaray'a transfer olan Abdülkerim Bardakçı en büyük hayallerinden birini gerçekleştirecek.

Konyaspor alt yapısından yetişen ve 2022-2023 sezonun başında Galatasaray'a transfer olan Abdülkerim Bardakçı en büyük hayallerinden birini gerçekleştirecek.

28 yaşındaki Abdülkerim Bardakçı, bu sezon Galatasaray ile lig şampiyonluğu yaşayarak hedeflerinden bir tanesini gerçekleştirdi.

Abdülkerim'in en büyük diğer hayali ise A Milli Takım forması ile mücadele etmek.

2021'in Mart ayında Dünya Kupası Elemeleri kapsamında Türkiye'nin oynayacağı Norveç ve Letonya maçlarında kadroya ilk kez çağrılan Abdülkerim Bardakçı forma giyememişti.

Tecrübeli stoper, 2021'in Eylül ayında yine Dünya Kupası Elemeleri kapsamında millerin oynayacağı Karadağ, Cebilitarık ve Hollanda karşılaşmaları için aday kadroya dahil olmuş ancak yine süre şansı bulamamıştı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin oynayacağı Dünya Kupası play-off maçlarının aday kadrosuna çağırılan Abdülkerim Bardakçı, sakatlığı yüzünden kadrodan çıkartılmıştı.

28 yaşındaki stoper, Mart ayında Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası Elemelerinde oynayacağı Ermenistan ve Hırvatistan maçlarının kadrosuna da dahil olan Abdülkerim, yine sakatlığı yüzünden kadrodan çıkartılmak zorunda kalmıştı.

Süper Lig'de sezonun en iyi defans oyuncuları tarafından gösterilen Abdülkerim Bardakçı Türkiye'nin 16 Haziran'da Letonya ve 19 Haziran'daki Galler maçlarının aday kadrosuna dahil edildi.

Dün milli takımdaki antrenmanda yer alan Abdülkerim'in Letonya maçına ilk 11'de başlaması bekleniyor.

Abdülkerim Bardakçı, alt yaş kategorilerinde 26 kez ay-yıldızlı formayı terletti.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, geçtiğimiz hafta Abdülkerim Bardakçı ile görüşme gerçekleştirmişti. Kuntz bu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada; " Galatasaray’da forma giyen milli futbolcumuz Abdülkerim Bardakcı ile çok verimli bir görüşme yaptım. Konyaspor’da oynadığı dönemden beri takip ettiğimiz ve milli takım kadromuzda görmek istediğimiz bir oyuncu olmasına rağmen, kendisi yaşadığı şanssız sakatlıklardan ötürü henüz milli formayı giyemedi. Galatasaray ile kazandığı şampiyonluk nedeniyle kendisini tebrik ettim ve birlikte bir sezon değerlendirmesi yaptık. Bu güzel sohbette, kendisine yakın zamanda Letonya ve Galler ile oynayacağımız Euro 2024 Grup Eleme karşılaşmalarındaki planlarımızı net bir şekilde anlatma fırsatı buldum ve milli takıma çağrılan her oyuncunun bizim için ne kadar değerli olduğunu anlattım" ifadelerini kullanmıştı. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri