1922 Konyaspor'dan müthiş galibiyet!

Karatay Termal 1922 Konyaspor, ligin 25.haftasında iç sahada Bayburt ÖİS’yi Tuğrul Başkan ve Ertuğrul Tekşen (2) ve Muhammed Sak attığı gollerle 4-0 mağlup ederek 20 puana ulaştı ve küme düşme hattından çıkmayı başardı.

TFF 3.Lig 3.Grup’ta kümede kalma mücadelesi veren 1922 Konyaspor, sezonun dönüm maçlarından bir olan Bayburt Özel İdare Spor’u evinde Tuğrul Başkan ve Ertuğrul Tekşen (2) ve Muhammed Sak’ın golleriyle 4-0 mağlup ederek 2 maç aradan sonra kazandı. Puanını 20’ye çıkartan temsilcimiz tehlikeli alandan çıkmayı başardı. İkinci yarının en flaş takımlarından biri olan Bayburt ise ilk mağlubiyetini yaşadı ve 18 puanla haftayı küme düşme hattında kapattı.

İlk yarıda Ertuğrul Tekşen şov

1922 Konyaspor - Bayburt ÖİS karşılaşmasını Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman tribünden takip etti. Yavru Kartal karşılaşmaya oldukça iyi ve hızlı başladı. 4.dakika kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ertuğrul Tekşen güzel bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Takım savunmasını oldukça iyi sağlayan yeşil-beyazlılar kalesinde ilk yarıda çok büyük bir pozisyon vermedi. 37.dakikada Tuğrul Başkan kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu üstten auta attı. 1922 Konyaspor, bu pozisyondan 1 dakika sonra Hüseyin Mert ile bir pozisyon daha buldu. Hüseyin’in vuruşu kalecide kaldı. 45.dakikada sahneye yeniden çıkan Ertuğrul, ceza sahası dışından attığı golle takımına 2-0’lık üstünlüğü getirdi ve ilk yarı bu şekilde bitti.

Puanı 20’ye yükselttik

İkinci yarıda da iyi oyununu sürdüren 1922 Konyaspor, 56.dakikada Tuğrul Başkan’ın golüyle aradaki farkı 3’e çıkarttı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında 90+1'de Yusuf'un ortasında top Bayburtlu oyuncu Hüseyin Atasoy'dan sekip arka direğe doğru yöneldi. Pozisyonu iyi takip eden Muhammed top yere düşmeden sert bir vuruşla takımının 4.golünü kaydetti.1922 Konyaspor, Bayburt Özel İdare Spor’u 4-0 mağlup etmeyi başardı. Puanını 20’ye çıkaran Yavru Kartal küme düşme hattından çıkmayı başardı ve aynı zamanda rakibinden ikili averajı da aldı. Maç sonunda iki gün izin yapacak olan 1922 Konyaspor, 27 Mart çarşamba günü Saraçoğlu Tesislerinde toplanarak Karaköprü maçının hazırlıklarına başlayacak. Hafta sonu yerel seçimlerden dolayı maç oynanmayacak. Karaköprü Belediyespor – 1922 Konyaspor karşılaşması 3 Nisan’da Şanlıurfa’da oynanacak.

1922 Konyaspor: Ramazan Haklı, Yusuf Kılıç, Aybars Tüfekçi, Mert Korkmaz (Dk.88 Muzaffer İlhan), Samet Acar, Burak Özsoy (Dk.88 Yaşar Kavas), Hüseyin Mert Uyanıker (Dk. 77 Osman Tokay) , Ertuğrul Tekşen, Metehan Mollaoğlu (Dk.72 Muhammed Sak), Yunus Teke, Tuğrul Başkan (Dk. 77 Hacı Ömer Doğru)

Bayburt ÖİS: Furkan Keleş, Köksal Ayaydın, Murat Sarıgül (Dk.41 Murat Dinç), Hüseyin Atasoy, Furkan Yıldırım, Eşref Bayansal, Halil Esen (Dk.62 Berkay Tanır), Batuhan Eren, Görkem Güner (Dk.46 Özgür Kazar), Burak Taşdemir (Dk.62 Can Doksanoğlu), Melih Kılıç (Dk.69 Baha Kısacık)

Konyaspor Haberleri