1922 Konyaspor, kupaya penaltılarda veda etti!

1922 Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 1.Tur maçında evinde Talasgücü Belediyespor’u konuk etti. Normal ve uzatma süresi 1-1 biten karşılaşma penaltılara gitti. Yavru Kartal seri penaltı atışlarının ardından 4-3’lük skorla kupaya veda etti.

1922 Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 1.Tur maçında evinde Talasgücü Belediyespor’u konuk etti. Normal ve uzatma süresi 1-1 biten karşılaşma penaltılara gitti. Yavru Kartal seri penaltı atışlarının ardından 4-3’lük skorla kupaya veda etti.

İlk yarıda karşılıklı goller geldi

Karşılaşmaya konuk ekip Talasgücü iyi başladı. Topla beraber içeriye giren Ramazan topu penaltı noktasına çevirdi ve tek vuruşta Oğuzhan 10.dakikada takımını 0-1 öne geçirdi. Golün ardından oyunun kontrolünü eline alan 1922 Konyaspor, kullandığı kornerlerle etkili olmaya çalıştı. Yavru Kartal 36.dakikada Ali Özdemir’in kullandığı kornerde Hüseyin Aybars Tüfenkçi ile durumu 1-1’e getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

Maç uzadı

1922 Konyaspor’da ikinci yarının başında şok bir sakatlık yaşandı. 50.dakikada sakatlanan Hüseyin Aybars Tüfekçi’nin yerine Yaşar Kavas oyuna girdi. Oyunda ikinci yarı daha temposuz ve pozisyonsuz geçti. 64.dakikasında Bekir Mehtap oyuna müdahale etti. Tuğrul Başkan ve Oğuzhan Şahin oyuna girerken Mevlana Erdoğdu ve Mücahit Kaya oyuna dahil oldu. 1922 Konyaspor’da 86.dakikada İbrahim İnal oyundan çıkarken Bedirhan Çetin oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın ikinci yarsında iki takımda net pozisyon üretmekte zorlandı ve karşılaşma 1-1 berabere bitti ve uzatmaya gitti.

Penaltılara gitti

Uzatma dakikaların başında oyuna bir kez daha müdahale eden Bekir Mehtap, Emin Temel’in oyundan aldı ve Arda Kalkan’ı sahaya sürdü. Yavru Kartal, 103.dakikda çok net fırsattan yararlanamadı. Emirhan’ın pasında topla savunma arkasına hareketlenen Oğuzhan Uzun kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Mustafa Umut’u geçemedi. İlk uzatma yarısı 1-1 bitti. İkinci uzatma dakikasında da gol olmadı ve maç penaltılara gitti.

Penaltılarda elendik

1922 Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 1.Tur maçında evinde Talasgücü Belediyespor’u konuk etti. Karşılaşmanın 90 dakikası 1-1 sonuçlandı ve karşılaşma uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca turu seri penaltı vuruşları belirledi. Seri penaltı vuruşlarının ardından Talasgücü Belediyespor, 1922 Konyaspor’u 4-3 mağlup ederek 2.tura yazdırdı. Yavru Kartal, ligindeki 4.hafta maçında evinde 1 Ekim Pazar günü Kuşadasıspor’u konuk edecek. Karşılaşma saat 13.30’da oynanacak.

İlk 11’ler

1922 Konyaspor karşılaşmaya; “Mert Can Salık, Emirhan Kaya, Osman Tokay, Hüseyin Aybars Tüfekci, İbrahim Yakup İnal, Mücahit Kaya, Ali Özdemir, Yunus Teke, Abdulsamet Kaya, Mevlana Erdoğdu ve Emin Temel ilk 11’i ile başladı. Konuk Talasgücü Belediyespor ise maça; “Mustafa Umut Meke, Enes Eliaçık, Ercan Çiftçi, Oğuzhan Turan, Murat Karadeniz, Arda Belen, Ramazan Taş, Murat Demirezen, Emir Özsoy, Taylan Özgün ve Muharrem Sahar 11’i ile başladı. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri