16 günde 3 kritik maç

Arabam.com Konyaspor, milli ara öncesinde ligde 3 önemli karşılaşmaya çıkacak. Giresun ve Galatasaray deplasmanlarına gidecek olan Anadolu Kartalı Eskişehir’de veya Adana’da Hatayspor’u konuk edecek.

Arabam.com Konyaspor, milli ara öncesinde ligde 3 önemli karşılaşmaya çıkacak. Giresun ve Galatasaray deplasmanlarına gidecek olan Anadolu Kartalı Eskişehir’de veya Adana’da Hatayspor’u konuk edecek.

Milli araya kayıpsız girme planları

Ligde namağlup ve gol yemeyen takım unvanıyla yoluna devam eden Anadolu Kartalı lige verilecek olan milli ara öncesi 16 günde 3 kritik karşılaşmaya çıkacak. Ligin 5.haftasında Giresunspor’a konuk olacak olan yeşil-beyazlılar 6.haftada sahasında devam eden çim değişikliği nedeniyle Hatayspor’u yine Eskişehir’de ağırlayacak. Milli ara öncesi İstanbul seferine çıkacak olan Anadolu Kartalı Galatasaray’ın konuğu olacak. Konyaspor bu 3 karşılaşmadan 9 puanla ayrılarak milli araya kayıpsız girmek istiyor.

Namağlup yola devam 

Ligde oynadığı 4 karşılaşmadan 2 beraberlik ve 2 galibiyet alarak 8 puan çıkartan yeşil-beyazlılar bu 4 karşılaşmada henüz kalesinde gol görmedi. Rakip ağlara 5 gol bırakan Konyaspor’da 2 gol kaydeden Muhammet Demir ön plana çıkıyor. Hücumda bu performans gösteren Konyaspor, savunmada çok daha iyi işler çıkartıyor. Kaleci İbrahim Sehic önderliğinde kalesini gole kapatan temsilcimiz bu alanda ligin en başarılı takımı konumunda.

İlk sınav cumartesi

Konyaspor bu 3 maç için ilk sınavını cumartesi günü verecek. Saat 21:45’te Çotanak Spor Kompleksi’nde Giresunspor ile karşılaşacak olan yeşil-beyazlılar bu deplasmandan 3 puanla dönmenin hesaplarını yapıyor. İki takım daha önce 12 kez alt liglerde, 2 kez Ziraat Türkiye Kupası ve 2 kez de Süper Lig’de karşılaştı. Geride kalan 16 resmi müsabakada Konyaspor 9 Giresunspor ise 4 maçtan galibiyetle ayrıldı 3 maçta ise taraflar eşitliği bozamadı. 44 yıl aradan sonra geçtiğimiz sezon Süper Lig’de mücadele veren Karadeniz ekibi ile Konyaspor arasında sezonun ilk yarısında Giresun’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmamış, Konya’daki maçı ise Konyaspor 1-0 kazanmıştı.

Stadyum Ümraniyespor maçına yetişebilir

5.İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış seremonisine ev sahipliği yapan ve zemini tahrip olan MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nun çimleri hibrit çim ile değiştiriliyor. Yaklaşık 1,5 ay sürmesi beklenen değişim için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Stadyumun Konyaspor’un milli ara sonrası evinde oynayacağı Hangi Kredi Ümraniyespor maçına yetişmesi bekleniyor, o maça yetişmez ise Gaziantep FK maçına büyük oranda yetişmesi bekleniyor.

Konyaspor Haberleri