1 PUANA ABONE

Arabam.com Konyaspor Süper Toto Süper Lig’in 2. haftasında Eskişehir’de Medipol Başakşehir ile karşılaştı. Karşılaşma başladığı gibi 0-0 sonuçlandı. Konyaspor iki haftanın sonunda puanını 2’ye yükseltti.

Maçtan dakikalar

Konyaspor 5.dakikada Konyaspor Zymer Bytyqi ile etkili geldi. Sol kantta topu alıp bire birde Çaiçara’yı geçen Kosovalı oyuncunun uzak köşeye plasesi az farkla auta gitti. Maçın ilk 20 dakikasında iki takımda orta alanda üstünlük kurmak için mücadele etti. 36.dakikada Szysz’nin vuruşunda top yandan auta gitti. 43.dakikada organize gelen Konyaspor’da Guilherme’nin penaltı noktasına çevirdiği topta Amir’in gelişine vuruşunu kaleci Volkan kurtardı. İlk yarı golsüz şekilde 0-0 tamamlandı. Konyaspor 52.dakikada geçiş hücumunda etkili çıktı. Muhammet’in pasıyla savunma arkasına hareketlenen Bytyqi ceza sahasına girerken vurdu kaleci Volkan gole izin vermedi, dönen topu Muhammet tamamlayamadı. Maç ilk yarıya göre daha hareketli geçse de iki ekipte pozisyon bulmakta zorluklar yaşadı. 86.dakikada Başakşehir savunmasının hatalı pasında araya giren Rahmanovic boş kaleye topu göndermedi ve Konyaspor mutlak golden oldu. Uzatma dakikalarda Berkay’ın vuruşu az farkla auta gitti.

Konyaspor yine golsüz bitirdi

Konyaspor Süper Toto SüpeR Ligin ikinci haftasını da 0-0 beraberlikle bitirerek 1 puanın sahibi oldu. Anadolu Kartalı ilk haftada Ankaragücü deplasmanında 0-0 berabere kalmıştı. Yeşil-beyazlılar ilk iki haftanın sonunda henüz gol sevinci yaşayamadı.

Maç Eskişehir’de oynandı

Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış seremonisi MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda gerçekleşmişti. TFF, zeminin tahrip olması ve sporcu sağlığını olumsuz etkileyebileceğinden dolayı karşılaşmayı Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda oynatma kararı almıştı. Konyaspor’un 4 ve 6. haftalarda evinde oynayacağı Fenerbahçe ve Hatayspor maçlarının da yine Eskişehir’de oynanması gündemde.

Serdar ve Ömer Ali forma giydi

Konyaspor’un eski oyuncusu ve kaptanı Ömer Ali Şahiner maçın 65.dakikasında oyuna dahil olarak eski takıma karşı bir kez daha forma giydi. Başkaşehir’de eski Konyasporlu olan isim ise Serdar Gürler. 2021-2022 sezonun başında Konyaspor’a transfer olan ve devre arasında Başakşehir’in yolunu tutan Serdar Gürler maçın 55.dakiaksında oyuna girdi.

Vaduz maçından 4 farklı değişiklik

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut Başakşehir karşısında Vaduz maçından 4 farklı 11 ile sahaya çıktı. Vaduz maçına ilk 11’de başlayan Cebrail, Uğurcan, Paz ve Muric’i kulübeye çeken 45 yaşındaki teknik adam Ahmet Oğuz, Adil, Soner ve Michalak’a formayı verdi.

Eskişehir’de dostluk rüzgârları

Konyaspor taraftar grupları ile Eskişehirspor taraftar gruplarının dostane görüntüler sergiledi. İki takım taraftar grupları da maçları yan yan izledi ve birlikte tezahüratlarda bulundu. Karşılaşmayı Konya’dan izlemeye gelen yaklaşık 2 bin civarında taraftar maç boyunca takımını destekledi. 

Başakşehir yedek kulübesinin arkası karıştı

Medipol Başakşehir Teknik Sorumlusu Emre Belözoğlu ile bazı taraftarlar arasında tartışma çıktı. Emre Belözoğlu, kendisine küfür edildiğini belirterek taraftarın dışarı çıkarılmasını istedi Emre Belözoğlu, devre arasında da soyunma odasına giderken bazı hareketler yaptı.

Arabam.com Konyaspor ilk 11: Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Amir, Soner(Dk. 81 Uğurcan), Michalak(Dk.59 Amilton), Rahmanovic(Dk.87 Pavicic), Bytyqi(Dk. 87 Muric), Muhammet(Dk.59 Cikalleshi)

Medipol Başakşehir ilk 11’i: Volkan, Çaiçara, Duarte, Epureanu(Dk.55 Biglia), Lima, Ndayishimiye, Deniz, Mahmut(Dk.87 Berkay), Aleksic(Dk65 Ömer Ali), Chouiar(Dk.55 Serdar), Szysz(Dk.87 Okaka)

Sarı Kartlar: Dk.59 Calvo (arabam.com Konyaspor), Dk.62 Mahmut, Dk.73 Ömer Ali, Dk.73 Biglia  (Medipol Başakşehir)

Konyaspor Haberleri