'Kharoon' Sıcakları Kasıp Kavuracak! Konya İçin Uyarılar Verilmeye Başlandı!

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya ve ilçeleri için hava durumu tahmin raporunu güncelledi. Adını efsanevi üç başlı canavar-köpek "Cerberus" tan alan sıcak hava dalgası henüz atlatılmadan bir yenisi için Türkiye’ye İtalyan meteorolog ve iklim uzman...

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya ve ilçeleri için hava durumu tahmin raporunu güncelledi. Adını efsanevi üç başlı canavar-köpek "Cerberus" tan alan sıcak hava dalgası henüz atlatılmadan bir yenisi için Türkiye’ye İtalyan meteorolog ve iklim uzmanı Giulio Betti, tarafından uyarı yapıldı. Yunan mitolojisinde ölüleri tekneyle ruhlar alemine götüren "Kharoon"dan alan yeni sıcak hava dalgası daha da şiddetli bir şekilde Türkiye’ye geliyor...

Tahminlere göre Konya’da hava sıcaklıkları günden güne yükselecek. Meteoroloji Konya için uyarı verdi. Yapılan uyarıda vatandaşlar güneş ışınlarının en yoğun olduğu saatlerde dışarıya çıkmamalarını, bol sıvı tüketmelerini, serin ve gölgeli alanlarda bulunmalarını öneriyor. Ayrıca, sıcak havalardan etkilenen özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan bireyler için özel bir dikkat gerekiyor. Konya’da bu sıcaklıklar devam edecek.

Konya’da yeni haftada havanın nasıl olacağı merakla bekleniliyor. Peki, bu beklenen sıcaklıklar ne kadar sürecek?

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya ve ilçeleri için hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Tahminlere göre Konya’da yarın havanın 31 derece ve açık olacağını belirtti.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, tarafından yapılan son tahmine göre Konya'nın merkez ve ilçelerinde en düşük ve en yüksek sıcaklık dereceleri ise şöyle olacak:

•Abdil Emiroğlu

Haberleri