Bu Sene Yaz Gelmeyecek Mi? El Nino Etkisiyle Konya'yı Nasıl Bir Hava Durumu Bekliyor? Meteoroloji Açıkladı...

Son günlerde her ortamda ‘Bu sene yaz gelmeyecek galiba’ tartışması yapılıyor. Haziran ayının serin ve yağışlı başlaması, bu yazın nasıl geçeceği sorularını beraberinde getiriyor. Peki, yaz aylarında ve sonrasında Konya’yı nasıl bir...

Son günlerde her ortamda ‘Bu sene yaz gelmeyecek galiba’ tartışması yapılıyor. Haziran ayının serin ve yağışlı başlaması, bu yazın nasıl geçeceği sorularını beraberinde getiriyor. Peki, yaz aylarında ve sonrasında Konya’yı nasıl bir hava durumu bekliyor? Meteoroloji açıkladı…

Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde beklenti havaların ısınması yönündeydi. Ancak Haziran ayı pek de umulduğu gibi sıcak ve güneşli geçmiyor. Aksine hava halen yağmurlu ve rüzgârlı.

Geçtiğimiz günlerde birçok şehirde yoğun yağışlar sellere ve su baskınlarına neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de sık sık kuvvetli yağış ile ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksama uyarıları yapılıyor.

Peki Konya’da bu durum nasıl seyredecek? Meteoroloji Konya için hava durumu raporlarını güncelledi.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya ve ilçeleri için hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Tahminlere göre Konya’da yarın havanın gök gürültülü sağanak yağışlı etkili olacağını belirtti.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, tarafından yapılan son tahmine göre Konya'nın merkez ve ilçelerinde en düşük ve en yüksek sıcaklık dereceleri ise şöyle olacak:

Haberleri