Konya’da Film Gibi Dolandırılma Hikâyesi! O Dolandırıcı Konyalıları Bezdirdi!

Yaşanan kiralık ev kriziyle birlikte birde kiralık ev arayan kişiler dolandırıcıların hedefi oldu.Farklı ev fotoğrafları ve konumlarla paylaşımda bulunan dolandırıcılar kapora bedelini talep ederek ev arayan kişileri mağdur bırakıyor.Son olarak Konyalı...

Yaşanan kiralık ev kriziyle birlikte birde kiralık ev arayan kişiler dolandırıcıların hedefi oldu. Farklı ev fotoğrafları ve konumlarla paylaşımda bulunan dolandırıcılar kapora bedelini talep ederek ev arayan kişileri mağdur bırakıyor. Son olarak Konyalı vatandaşlarda bu durumdan nasibini aldı.

Aylardır Konya’da internetten kiralık ev arayan İ.D, istediği lokasyonda tam bütçesine uygun bir ilan gördü. Emsallerinin fiyatı neredeyse iki katıydı, kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu düşünüp hemen ilan sahibini aradı. Tereddüt etse de istenilen kaporayı gönderdi ama ilan sahibi o günden sonra kayıplara karıştı. İşte size film gibi bir dolandırılma hikâyesi…

‘KAPORA GÖNDERİN EVİ SONRA GÖRÜRSÜNÜZ’

Söz konusu durumla karşılaşan İ. D., “Uzun zamandır kiralık ev arayışı içerisindeydim. Kiralık ev sitelerinden birinde istediğim lokasyonda uygun fiyatlı bir ev ile karşılaştım. Kiralık evin açıklamasında ‘Devlet memuru olmam sebebi ile şehir dışındayım. Evin içerisini kendime göre sıfırdan dizayn ettim. Bu sebeple kiraya veriyorum.’ Ev fiyatından kaynaklı aklımda soru işaretleri bırakmış olsa da uzun zamandır kiralık ev arayışının vermiş olduğu bıkkınlık ile ev sahibi ile iletişime geçtim. Bana telefonda birkaç gün içerisinde Konya’da olacağını belirtti. Bu süreçte evi kaçırmamak adına ne yapabileceğim sordum. Ev sahibi ise kaparo göndererek evi opsiyonlamamız gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine istenilen miktarda kaporayı gönderdim. Ev sahibine siz gelene kadar biz evi dışarıdan görelim dediğimizde ise sözde ev sahibi bizi telefonda oyalamaya başladı" ifadelerini kullandı.

‘3-4-5 NE KADAR VARSA KAPARO ATIN’

Yaşadıkları durumun üzerine dolandırıcıya başka numaralardan yazan İ. D., “Yaşanılanların üzerine işin içinde bir dolandırıcılık olduğunu hissederek bir başka arkadaşımıza M.E.Y’a mesaj attırdık. Aynı yalanları arkadaşımıza söyleyerek ondan da 3-4 veya 5 bin ne kadar atabilirse o kadar kapora talebinde bulundu. Bu yaşanılanların üzerine dolandırıcı M.E.Y. eşimi her yerden engelledi. Sosyal medyada bu durumu dile getirdiğimizde ise sadece Konya’da değil Ankara’da da aynı şekilde dolandırıcılık yaptığına şahit olduk. Konya’da ise birçok vatandaşı bu şekilde mağdur etmeye çalışmış. Tüm yazışmalarımız, banka bilgileri ve parayı yatırdığıma dair dekontlarımız duruyor. Yetkili kişilerden bu tarz dolandırıcıların önüne geçmelerini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

FACEBOOK’TAN O DOLANDIRICIYA TEPKİ YAĞDI!

İ.D. yaşadığı kapora dolandırıcılığını sosyal medyada kiralık ev arayan kişilerin grubunda paylaştı. Bunun üzerine aynı kişi ile görüşen birçok vatandaş aynı durumda olduğunu dile getirdi. O dolandırıcıya tepki yağarken emlak danışmanlığı yapan kişiler ise evi fiziken görmeden kaparo verilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

Alanında uzman kişiler ve emniyet yetkilileri kiralanacak ya da satın alınacak evi görmeden, bir sözleşme imzalamadan herhangi bir ödeme yapılmaması konusunda uyarılarda bulundu. •GİZEM BAŞAR (ÖZEL HABER)

Haberleri