Konya Selçuklu Belediye’sinin ‘L’ harfi yenilendi!

Geçtiğimiz günlerde Selçuklu Belediyesi Hizmet Binası önündeki Selçuklu yazısının 'L' harfi kaybolmuştu. L harfi geri getirilmeyince belediye harekete geçti. Selçuklu yeni rengiyle ‘L’ harfine kavuştu.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi Hizmet Binası önündeki kayıp ‘L’ harfini yerine koyduklarını açıkladı.

Başkan Pekyatırmacı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bir hafta önce bir çağrıda bulunmuştuk. L harfimizi kim aldıysa getirsin arkadaşlar diye. Bu zamana kadar çok sayıda mesaj aldık çok sayıda ihbar aldık. Ellerinde L harfinin olduğunu işleri bittiği zaman getireceklerini söyleyenler oldu. Ama bu ana kadar L’miz gelmedi biz de Selçuklumuzun burada bir harfinin eksik kalmasına gönlümüz razı olmadı. O yüzden L’yi yeniden yaptırdık ama turkuaz renginde yaptırdık. Artık L’miz topluma mâl oldu, bütün Türkiye L’yi sahiplendi. Bundan sonra L’miz gelir mi gelmez mi bilmiyorum ama hakikaten insanlarımızın bu konuya esprili yaklaşımı bu konudaki güzel duyguları, samimi duyguları ve bizimle çok güzel etkileşime geçmiş olmaları bizi mutlu etti. L’mizi bir daha kaybetmek istemiyoruz. Turkuaz L’miz rengi itibariyle bizim kurumsalımızı temsil ediyor. Bundan sonra Selçuklu yazımızın içerisinde artık bir turkuaz bir rengimiz oldu. Dileyen hemşehrilerimiz gelip burada fotoğraf çektirebilirler. Ben bütün vatandaşlarımıza hem yurt içinden hem yurt dışından bizim paylaşımımıza mesaj gönderen, bizimle duygularını paylaşan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizimle güzel iletişime geçtikleri için. Artık yeni bir L’miz var. Yeni L’miz ile Selçuklu yazımızı tamamlamış olduk” dedi.

Haberleri