Kaydı Konya'da Olan Suriyeliler İçin Kritik Karar! Eylül'e Kadar Uzatıldı!

Konya’da kaydı bulunan Suriyeliler için kritik karar alındı. Gün verilerek şehri tek edilmesi gerektiği belirtildi. Peki, o Suriyeliler ne yapacak? İşte detaylar…

Konya’da kaydı bulunan Suriyeliler için kritik karar alındı. Gün verilerek şehri tek edilmesi gerektiği belirtildi. Peki, o Suriyeliler ne yapacak? İşte detaylar…

Son bir aydır İstanbul’da güvenlik güçlerinin adeta kaçak göçmenlerin peşinde düştüğü olayda İstanbul için yeni bir karar daha alındı. İstanbul İl Göç İdaresi Başkanlığı, kayıtları başka illerde ve Konya’da olmasına rağmen İstanbul’da yaşayan geçici koruma altındaki Suriyelilere 24 Eylül’e kadar şehri terk etmeleri için süre tanındı.

BAŞKA İLDE KAYITLI OLAN SURİYELİLER İÇİN…

Denetimlerde birçok Suriyeli’nin başka illere kayıtlı oldukları halde İstanbul’da kaçak olarak kaldıkları da tespit edildi. İstanbul İl Göç İdaresi Başkanlığı megakentteki sayıyı azaltabilmek için Suriyelilerin kayıtlı oldukları illere dönmelerini istedi. Bunun için de son gün olarak 24 Eylül 2023 tarihi belirlendi. Bu tarihe kadar ikamet izinleri İstanbul’da olmayan geçici koruma altındaki Suriyelilerin şehri terk etmeleri ya da İstanbul İl Göç İdaresi’ne başvurarak yol izni almaları gerektiği belirtildi. Ancak 6 Şubat’taki depremden etkilenen illerdeki Suriyelilere istisna olarak, ikinci bir duyuruya kadar İstanbul’da geçici olarak kalma izni tanındı.

Yönetmeliğin 12’nci maddesine göre, mazeretsiz olarak bildirim yükümlülüğünü 3 kez ihlal edenlerin geçici koruma stütüleri valilik tarafından iptal ediliyor.

KONYA’NIN 18 MAHALLESİ KAYITLARA KAPALI

Göç İdaresi Başkanlığı, bir yerleşim yerinde yabancı sayısı yerli sayısının yüzde 20’sine ulaştığında o bölgeyi yeni yabancı kayıtlarına kapatıyor.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre Konya’da yabancıların ikametine kapalı olan mahalleler belli oldu. Bu mahalleler çok fazla yabancı barındırdığı için ikamete kapandı. Yabancı yoğunluğuna göre alınan karara göre 1 Temmuz 2022 itibariyle Konya’da 18 mahalle yabancı ikametine kapalı.

Bugüne kadar yabancı sayısının, Türk vatandaşı sayısına oranla yüzde 20'yi aştığı için Konya’ davkapalı olan mahalleler şu şekilde:

  1. Konya-Ereğli SELÇUKLU MAHALLESİ
  2. Konya-Kadınhanı KÜÇÜKKUYU MAHALLESİ
  3. Konya-Karapınar SELİMİYE MAHALLESİ
  4. Konya-Karatay ŞEMSİTEBRİZİ MAHALLESİ
  5. Konya-Karatay AZİZİYE MAHALLESİ
  6. Konya-Karatay SULTAN MESUD MAHALLESİ
  7. Konya-Karatay AKÇEŞME MAHALLESİ
  8. Konya-Karatay NAKİPOĞLU MAHALLESİ
  9. Konya-Meram SAHİBATA MAHALLESİ
  10. Konya-Meram ÇAYBAŞI MAHALLESİ
  11. Konya-Meram PİREBİ MAHALLESİ
  12. Konya-Meram UZUNHARMANLAR MAHALLESİ
  13. Konya-Meram AYDOĞDU MAHALLESİ
  14. Konya-Selçuklu BÜYÜKKAYACIKOSB MAHALLESİ
  15. Konya-Selçuklu İHSANİYE MAHALLESİ
  16. Konya-Selçuklu DOKUZ MAHALLESİ
  17. Konya-Selçuklu FERHUNİYE MAHALLESİ

Konya-Selçuklu HOROZLUHANOSB MAHALLESİ •Gizem Başar

Haberleri