Bu Tandırcı Banka Gibi Çalışıyor! İşte Sebebi…

Asırlardır süren tandırda ekmek pişirme geleneği Konya’da yaşatılıyor. Dumanı üzerinde tandır ekmeği almak isteyenler ise Tandırcı Emine Abla’nın yolunu tutuyor. Yoğunluk sebebiyle çoğu zaman fişle sipariş alan Tandırcı Emine Abla banka gibi çalışıyor...

Asırlardır süren tandırda ekmek pişirme geleneği uzun yıllardır Konya’da yaşatılıyor. Dumanı üzerinde taze tandır ekmeği almak isteyenler ise Tandırcı Emine Abla’nın yolunu tutuyor. Sipariş yoğunluğu olduğu zamanlarda fişle sipariş almaya başladıklarını belirten Tandırcı Emine Abla kurucularından Yusuf Keleş, lezzet ürünlerini gazetemize anlattı.

Sipariş yoğunluğu olduğu zamanlarda fişle ürün sattıklarını söyleyen Yusuf Keleş, “Hem yoğunluktan hem de siparişlerin karışmaması için zaman zaman fiş sırasına göre ürün satışı yapıyoruz. Kasa önünden ve oturma yerlerimizden sipariş alırken bazen karışıklık olabiliyor. Bazen de müşteriler arasında sıra kavgası çıkıyor bunu önlemek açısından da bu yöntemin yararını gördük” dedi.

Konya’nın meşhur yemeği ekmek salmasının çoğunlukla Kurban Bayramı zamanında tüketildiğine dikkat çeken Keleş, “Kurban Bayramı öncesi fiş verdik. Konya’nın meşhur yemeği ekmek salmasını yapmak isteyen vatandaşlardan yoğun talep aldık. Ekmek salması tandır ekmeğiyle yapıldığı için siparişlerde artış oldu karışıklık olmasın diye fiş vererek çalıştık” dedi.

Son zamanlarda sık sık gelen zamlardan dolayı ürünlerin satış fiyatına zam yapmak gerektiğini ancak sabit fiyat aralığında kalmakta zorlandıklarını ifade eden Keleş, “Biz zam yapamadık ama sıkıntıya giriyoruz. Bir ürüne zam geldiği gün başka bir ürüne de zam geldiği için zorlanıyoruz. Günü gününe zam geldiği için ne yapacağımızı da şaşırıyoruz. Kıymalı börek bir ara müthiş sattı. Et fiyatlarına zam geldi. 5-10 TL kıymalı böreğe zam yaptık derken un fiyatlarına zam geldi. Un fiyatlarını dengelemeye çalışırken işçiliğe zam geldi. İşçi emeğinin hakkını almak istiyor haklı olarak fazlasını da yapmak istiyoruz ama asgari ücrete yapılan zamla birlikte KDV zamları da işvereni zorluyor” dedi.

Genel olarak yoğunluktan memnun olduklarını ve ürün yelpazelerini genişlettiklerini söyleyen Keleş, “Tandır ekmeğinin yanında Atom Böreği, Tandır gevreği, Kıymalı ve Kavurmalı Tandır Böreği yapıyoruz. Tandırda kuru fasulye ve saç böreği çeşitlerimizde mevcut” dedi.

-Büşra GÜLTAŞ

Haberleri