Konya İsviçre’ye Rakip Olacak! Bal Kabağından Mucize Çıktı!

Konya, dünyada bir ilki gerçekleştirerek bal kabağından mucize çıkardı. İşte artık İsviçre’ye bile rakip olabilecek o tat…

Karatay Belediyesi son yıllarda tarımsal anlamda kendisini geliştirmeye devam ediyor. Özellikle Lavanta üretimi ve lavantalı ürünler noktasında epey bir mesafe kaydeden ilçede yepyeni bir üretim daha ortaya çıktı.

BELEDİYE KOLLARI SIVADI

Ata tohumlarını geliştirme konusunda kolları sıvayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, gerçek tohumların yok olmaya yüz tuttuğunu ve bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğini söyledi.

Geliştirdikleri tohumları molozlardan arındırdıkları 300 bin metrekarelik alanda yetiştiren belediye, domates, biber, bal kabağı gibi ürünler üretti.

YAKIN ZAMANDA VATANDAŞLARLA BULUŞACAK

Yetiştirdikleri bal kabaklarından, kahvaltılık çikolata üretmeyi başardıklarını belirten Başkan Kılca, yakın zamanda ürünleri vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi.

Bal kabağından çikolata üretmek için 6 aydır AR-GE çalışması yaptıklarını ve güzel bir sonuca ulaştıklarını belirten Başkan Kılca, bunun dünyada bir ilk olduğunu vurguladı.

Karatay Haberleri Haberleri