Yeni MİT Başkanı olan İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşında ve siyasi kariyeri nedir?

Yeni MİT Başkanı olan İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşında ve siyasi kariyeri nedir vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşte İbrahim Kalın hakkında detaylar...

Yeni MİT Başkanı olan İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşında ve siyasi kariyeri nedir vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşte İbrahim Kalın hakkında detaylar...

MİT Başkanı olan İbrahim Kalın'ın hayatı ve siyasi kariyeri günün en çok araştırılan konuları arasında yer aldı. Kalın, 2018 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı güvenlik ve dış politikalar kurulu başkan vekilliği ile cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevini de yürütüyordu. İşte yeni MİT Başkanı olan İbrahim Kalın hakkında merak edilenler…

İBRAHİM KALIN KİMDİR?

Milli İstihbarat ve Teşkilat Başkanı olarak atanan İbrahim Kalın, 2014’ten buyana büyükelçi sıfatıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın Sözcülüğünü üstlenmiştir.

İbrahim Kalın, 5 Haziran 2023 itibarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı olarak atandı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarih bölümünde 1992 yılında lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans tahsilini İslam düşüncesi ve felsefe alanında Malezya'da tamamladı. 2002 yılında doktor oldu.

2009'da dış politikadan sorumlu başbakan başdanışmanlığı görevine getirildi. 2012 yılında başbakanlık müsteşar yardımcılığı görevini üstlendi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte cumhurbaşkanlığı genel sekreter yardımcılığı görevine getirildi. 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı sözcüsü görevini üstlendi.

2018 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu başkan vekilliği ve cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevlerini yürüten İbrahim Kalın, dün itibarıyla MİT başkanı oldu.

Haberleri