Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Asgari ücrette zam oranı belli oldu mu?

Temmuz ayından itibaren uygulanacak olan yeni asgari ücrette zam oranı belli oldu mu? Asgari ücret komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret için belirlenen zam oranı ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada asgari ücret komisyonunun çalışmalara başladığını ifade etti.

Bu açıklamanın ardından milyonların gözü zam oranına ve Ocak ayına kadar kullanılacak olan yeni ücrete çevrildi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

Haziran ayı içerisinde 2023 yılının ikinci yarısı için yeni bir asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacak. Komisyonu toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı davet ediyor.

Bu toplantıya da başkanlık yapıyor. Gerçekleştirilen komisyona 5 işçi temsilcisi 5 işveren temsilcisi ve 5 kişi de bakanlık temsilcisi olarak katılıyor.

Toplantıda 2023 yılının ikinci yarısında uygulanacak yeni asgari ücreti de belirlemiş olacak.

YENİ ASGARİ ÜCRETTE NE KADAR ARTIŞ BEKLENİYOR?

Yeni asgari ücretin belirlenmesinde enflasyon rakamlarının önemli olması bekleniyor. 6 aylık enflasyon ve refah payı ile birlikte asgari ücrete yüzde 30 ile yüzde 40 arasında bir artış yapılması gündemde.

Bu durumda bugün 8.506 TL olan net asgari ücretin 11 bin liraya yaklaşması mümkün olacak. Belirlenecek yeni asgari ücret Temmuz ayından geçerli olmak üzere uygulanacak ve Ocak ayına kadar kullanılacak.

Haberleri