Nijer'deki darbenin nedeni ve son durum ne?

Nijer’de mevcut cumhurbaşkanına yapılan darbeden sonra, yönetimi askeriye alırken saat 22 ile 05 arası sokağa çıkma yasağının getirildiği öğrenildi.

Batı Afrika ülkesi Nijer’de bir grup asker, devlet televizyonuna çıkarak darbe yaptıklarını duyurduktan sonra ülkenin anayasasının askıya alındığını, tüm kurumların lağvedildiğini ve ülke sınırlarının kapatıldığını söylemişti. Konu hakkında Konya’nın Sesi Gazetesine açıklamalarda bulunan Abdouramane Moussa, sokağa çıkma yasağının getirildiğini ve halkın endişeli olduğunu ifade etti.

DARBENİN NEDENİ TURİSTLER Mİ?

Askerlerin herhangi sıcak bir çatışmaya girmeden mevcut sistemi elle geçirdiğini belirten Moussa, halkın endişeli olduğunun altını çizdi. Moussa, “Şu an için CNSP (Conse Conseil National pour la Sauvegarde de la Patrie) tarafından Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum’a darbe yapılarak, yetkileri elinden alındı. Darbenin nedeni tam netleşmese de ülkedeki turist yoğunluğu nedeniyle olduğu söylentileri var. Halk şu an endişe ve korku içinde süreci takip ediyor. Saat 22.00 - 05.00 arası sokağa çıkma yasağı var. İnşallah kimse zarar görmeden en kısa sürede bu sorun çözülür.” dedi.

ŞAHİN YALDIZLI

Dünya Haberleri