Hiç merak ettin mi? Tarihte bugün (7 Ağustos) ne oldu?

Her ne kadar birçoğumuz tarihe meraklı olsak da genelimiz tarihte hangi olay oldu, hangi savaş ya da anlaşma yapıldı? Gibi konularda yeterince bilgiye sahip değiliz. Konya’nın Sesi Gazetesi olarak, tarihte yaşanmış önemli olayları, sizler için derledik.

“Geçmişin yıkıntıları, bugünün uyarılarıdır.” der George Bancroft. ardında şöyle bir ekleme gelir Melih Cevdet Anday’dan “ Tarih; milletlerin tarlasıdır. Her toplum geçmişte bu tarlaya ne ekmişse, gelecekte onu biçer.” Aslında ikisi de aynı şeyi söylemese de hemen hemen aynı şeyleri ifade etmeye çalıştıkları aşikâr. Tarih, her ne kadar, eski raflardan kalıp, toz tutsa da milletlerin gelişiminde önemli yer tutar. Bir insan önünü görmek ya da yaşadığı topluma yararlı olmak istiyorsa muhakkak tarihine bakıp ondan ders çıkartması lazım. Bizde Konya’nın Sesi Gazetesi olarak tarihte neler olduğunu günü gününe sizler için derledik. Keyifli okumalar dileriz.

TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

1807 - İlk buharlı yolcu gemisi Clermont, New York-Albany arasında ilk seferini gerçekleştirdi.

1942 - ABD ile Japonya arasında Guadalcanal Muharebesi başladı.

1960 - Fildişi Sahili, Fransa'dan bağımsızlığını ilan etti.

1990 - Kuveyt'in Irak birliklerince işgali üzerine ABD, "Çöl Kalkanı" harekâtını başlattı, savaş uçakları Suudi Arabistan'a gönderildi.

1998 - Amerika Birleşik Devletleri'nin Darüsselam ve Nairobi'deki konsolosluklarına yapılan bombalı saldırılarda 224 kişi öldü.

•Banu Çiçekçi

Dünya Haberleri