Erdoğan'dan 'tahıl koridoru' için Putin mesajı!

14. Büyükelçiler Konferansı programında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tahıl koridoruyla ilgili Putin ile ortak paydada buluşabilecekleri mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 14. Büyükelçiler Konferansı programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye, dünyanın en geniş 5 diplomasisinden biri haline geldiğini belirten Erdoğan, yaşanan olayları tribünden seyredemeyeceklerini belirtti. Tahıl koridoru için çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile ortak paydada buluşabileceklerini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bölücü alçakların eylemleri karşısında geri adım atmadık. FETÖ'cü hainlerin ölüm kusan tanklarına teslim olmadık. Terör örgütlerinin eylemleri karşısında geri adım atmadık. Vatanımızı çökertmek için her türlü oyunu oynadılar.

Bin yıllık tarihimiz boyunca elde ettiğimiz hiçbir kazanım bize altın tepside sunulmadı. Sahip olduğumuz her şeyin bedelini misliyle ödedik. Önce Çanakkale'de sonra da Kurtuluş Savaşı'nda bizi yok etmeye çalışanlara karşı insanlık tarihinin en destansı mücadelesini verdik. Dün işgalcilere karşı verdiğimiz mücadelenin benzerlerini son 50 yıldır farklı kisveler altında üzerime salınan terör örgütlerine karşı veriyoruz.

Vatanımızı parçalamak, devletimize diz çöktürmek için her yolu denediler. Ne yaptılarsa emellerine ulaşamadılar. Ne ASALA terör örgütünün ne de bölücü örgütlerin karşısında geri adım attık. Can verdik, binlerce vatan evladını şehit verdik ama istikbalimize el sürdürmedik.

Dünya Haberleri