Şifası Saymakla Bitmeyen Ağız Nasıl Yapılır?
İçerisinde yüksek miktarda protein olduğunu söyleyen Fatma Canlı, “Ağız sütü, ineğin doğumdan sonra ilk 3 gün anne tarafından yavruya verilen ilk süt olarak bilinir. Kolostrum sütü olarak da bilinir. Normalden farklıdır ve sarımsı renktedir. Hafif tuzlu ve tatlı bir tadı vardır. Ağız sütünün bileşiminde yüksek miktarda protein vardır. Süt yağı, normal süte göre daha düşüktür. Yüksek miktarda serum proteini içeriği için, kaynatıldığında pıhtılaşma gösterebilirler” şeklinde konuştu.
AĞIZ NASIL YAPILIR
Ağız yaparken püf noktanın kaynatmama olduğunu söyleyen Canlı, “Kaynamış sütle karıştırarak pişiriliyor, tam kaynamaması gerekiyor puding kıvamında olması gerekiyor. 2 kilo süte 2 bardak ağız ekleyerek pişiyoruz. Kaynamamasına kesinlikle dikkat edilmeli gerekiyor. Buharlar çıkıp yoksa peynir olur” diye açıkladı.
AĞZIN FAYDALARI NELER
Ağzın çok faydalı olduğunu söyleyen Canlı, “Antikor ve immunglobulin bakımından zengindir, enfeksiyon içermez, bağırsak florası gelişimini destekler, içeriğinde immunglobulin A, D, G, E vardır. Bebeği her türlü virüs ve mikroptan korur, sarılık riskini azaltır, sindirim sistemini destekler, bebekler kolostrumun çok az miktarıyla doyabilir, doğumdan sonraki süreçte, ağız sütünün bir damlası bile bebek için çok faydalıdır” ifadelerini kullandı.
-Buse Aşcı