Belki Lazım Olur

وذكر فان الذكرى تنفع المؤمنين
Ama( alanlar ) için öğüt vermeye devam et,zira öğüt inananlara fayda verir.
Zâriyat Suresi: 55.Ayet

1-) İki kişi Hz Hüseyin'e geldiler hangimizin yazısı daha güzel söyler misin diye görüşünü beyan etmesini istediler.
Hz Ali efendimiz orada hazır bulunuyordu buyurdu ki:Bunların arasındaki hükmünü doğru ver zira kıyamet günü Allah bunu sana soracaktır.

2-) Mezhep imamlarından Sünnetin imamı diye bilinen Ahmet b Hanbele soruyorlar: İki komutan var biri güçlü (cesur)ve günahkar, öbürü zayıf( çekingen) ve salih bir insan, düşmanla yapılan bir savaşta hangisini ordu komutanı tayin edersin şöyle cevap verdi: Günahkar bile olsa güçlü(ve cesur) ün gücü müslümanlara fayda verir günahı da kendine, salih olan insanın da salih olması kendine ama zayıf (ve çekingen) olması da müslümanlara zarar verir, ben birincisini ordunun başına getiririm.

3-) Yukarıdaki tesbit ve kararın delili şudur: Hz Ebubekir r.a Halid b velidte beğenmediği bazı hasletler olduğu halde onu ordu komutanı tayin etti çünkü bu çok önemli hususta yani cihatta ve savaşta Halid b Velid r.a en münasip kişi idi.
Ebuzer el ğıfâri ise, emanet ve salih amel yönünden mevcutların en iyisiydi buna rağmen Resulullah Efendimiz ona şöyle buyurdu: Ben seni zayıf görüyorum kendim için sevdiğimi senin için de seviyorum iki kişinin amiri olma ve yetim malını üstlenme.

Ey yüce Allah'ım:Bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi dünyada seni sevenlerle sana saygı duyanlarla kutsal kitabına ve şanlı peygamberine hizmet edenlerle,vatanı bayrağı ezanı mukaddesatı canından aziz bilenlerle, ahirette de peygamberler sıddıklar şehitler ve salihlerle beraber eyle.
Amin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Özkan Arşivi