Zirve hattından, küme düşme hattına! Konyaspor erimeye devam ediyor!

Zirve hattından, küme düşme hattına! Konyaspor erimeye devam ediyor!
 Muhabir
Konyaspor Basket, deplasmanda Balıkesir Büyükşehir'e 90-76 mağlup olarak küme düşme hattına gerilediBasketbol 1. Ligi'nde 27. hafta heyecanı tamamlandi. Haftanın kapanış maçında Konyaspor, Balıkesir Büyü

Basketbol 1. Ligi'nde 27. hafta heyecanı tamamlandi. Haftanın kapanış maçında Konyaspor, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'a konusu oldu.

Dev Kartallar, yeni koçu Gencer Baytimur ile çıktığı ilk maçta rakibine 90-76 mağlup oldu.

Konyaspor maça fırtına gibi başladı ve ilk çeyrek tam 36 sayı attı ve ilk periyodunu 36-23 önde kapattı. Yeşil-beyazlı ekip, ikincisi çeyrekte farkın düşmesine engel olamadı ancak soyunma odasına 48-43 önde girdi.

Balıkesir ekibi, Marquise Wright önderliğinde üçüncü çeyrekte skorda öne geçti. Konyaspor ise hücumda tercih hataları yaparken, savunmada da rakibini durduramadı. Balıkesir ekibi üçüncü çeyreği 71-61 önde tamamladı. Konyaspor dördüncü çeyrekte farkı iki topa kadar indirdi ama devamını getiremedi ve maçtan 99-76 mağlup ayrıldı.

10 galibiyette kalan yeşil-beyazlı ekip, küme düşme hattına geriledi. Balıkesir ise üst üste 4. galibiyetini aldı.

Ev sahibi takımda Marquise Wright 31 sayı, 15 asist, 4 ribaund, 5 top çalma ile maçın yıldızı oldu.

Son 12 maçta 11 yenilgi alan Konyaspor'da ise Myles Mack 20 sayı, 3 asist, Merthan Mutlu 17 sayı, 4 ribaunt, 7 asist, Marlon Johnson da 18 sayı, 12 ribaunt, 6 asist, 2 top çalma ile oynadı.

Konyaspor, 28. hafta maçında 10 Mart Pazar günü evinde TED Ankara Kolejliler ile karşılaşacak