Yavru Kartal'da gözler Karşıyaka maçında

Yavru Kartal'da gözler Karşıyaka maçında
1922 Konyaspor’da Çağdaş Çankaya’dan boşalan Teknik Direktörlük görevine Hakan Ünal getirilmişti. 53 yaşındaki çalıştırıcı takımı başında ilk antrenmanına çıktı.

Hakan Ünal ilk antrenmana çıktı

TFF 3.Lig 1.Grup’ta mücadele eden 1922 Konyaspor’da pazartesi günü Çağdaş Çankaya ve ekibi ile yollar ayrılmıştı. Çankaya’nın istifasını kabul eden 1922 Konyaspor yönetimi takımın başına Konyalı Teknik Direktör Hakan Ünal’ı getirmişti. 53 yaşındaki çalıştırıcı daha önce Konyaspor’da yardımcı antrenörlük yapmış ve geçen sezonunun başında 4 maç 1922 Konyaspor’un başında görev almış ardından görevine son verilmişti. Hakan Ünal dün takımın başında ilk antrenmana çıktı.

Ünal, oyuncuları ile toplantı yaptı

İlk antrenman öncesinde takımı ile toplantı yapan Hakan Ünal oyuncularla tek tek tanıştı ve onlardan beklentilerini paylaştı. Kulübün, pilot takım olma hürriyetinin farkında olduğunu ve genç oyuncularını gelişimine katkı sunmak adına elinden geleni yapacağını ifade eden Hakan Ünal bu gelişimlerin yanında yarışmacı ve sahada puan ve puanlar için mücadele edecek bir takım oluşturacaklarını oyuncularına iletti.

İlk rakip Karşıyaka

Hakan Ünal, 1922 Konyaspor’un başında ilk maçında Karşıyaka’ya karşı mücadele edecek. Türk futbol tarihinin köklü ekiplerinden olan Karşıyaka kötü ekonomi yönetimi nedeniyle Süper Lig’den 3.Lige kadar gerilemiş durumda. İzmir temsilcisi bu sezon yeniden 2.Lige çıkmak için mücadele ediyor. Bugün ve yarın Konya’daki çalışmalarını gerçekleştirecek olan 1922 Konyaspor cumartesi günü kara yolu ile İzmir’e gidecek ve orada bir otele yerleşip maç saatini beklemeye başlayacak.

Seçim takımdan ayırılıyor mu ?

1922 Konyaspor’da transfer noktasında hareketli günler geçiyor. Sezon başında Orduspor’dan takıma katılan ve 20 karşılaşmada 7 gol atma başarısı gösteren 1922 Konyaspor’un 10 numarası Seçim Can Koç için kulübe gelen transfer teklifleri bulunuyor. 25 yaşındaki oyuncuyu yüksek bir bedelle takımdan göndermek isteyen 1922 Konyaspor forvet bölgesine 2, orta saha bölgesine de 1 transfer yapmak istiyor. Seçim Koç son oynanan Eskişehirspor maçının 35.dakikasında sakatlanarak yerini Abdülsamet Kaya’ya bırakmıştı.

Hedef orta sıralarda bitirmek

Oynadığı 19 karşılaşmada 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde eden 1922 Konyaspor 21 puanla 11.sırada yer alıyor. Küme düşme grubu ile arasında 6 puan bulanan yeşil-beyazlılar sezonu tehlikeli bölgeden uzak bir noktada küme düşme korkusu yaşamadan hedefliyor. 29 Ocak Pazar günü saat 14’te Karşıyaka’ya konuk olacak olan Yavru Kartal bir sonraki hafta evinde 1954 Kelkit’i ağırlayacak.

Karşıyaka 5 maçtır kaybetmiyor

İzmir temsilcisi Karşıyaka, bu sezon ligde çıktığı 19 karşılaşmada 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. 23 gol atarken kalesinde 12 gol gördü. Çıktığı son 5 karşılaşmada 4 beraberlik alan Karşıyaka 1 galibiyet elde etti. Selahaddin Dinçel yönetiminde yönetilen takımda Emre Gemici, Fatih Taşdelen, Okan Beydemir ve Onur Kolay gibi tecrübeli isimler yer alıyor. Sezonun ilk yarısında Konya’da oynanan karşılaşmayı Karşıyaka 3-1 kazanmıştı. HALİL YILMAZER