Vazgeçilmez olmak istiyorum

Vazgeçilmez olmak istiyorum
Konyaspor’un başarılı stoperi Adil Demirbağ Konya’nın Sesi Konyaspor 100. Yıl Özel Dergisi’ne özel açıklamalar yaptı.

Konyaspor’un başarılı stoperi Adil Demirbağ Konya’nın Sesi Konyaspor 100. Yıl Özel Dergisi’ne özel açıklamalar yaptı. Spor Müdürümüz Halil Yılmazer’in sorularını yanıtlayan Adil Demirbağ, Konya’da ve Konyaspor’da olmaktan mutlu olduğunu, Konyaspor’da vazgeçilmez oyuncu olmak istediğini ifade etti.

Konyaspor’da 100. Yılda forma giymek nasıl bir duygu?

Mükemmel bir duygu, onu hissetmeyen bilemez. Yaşamayan, hissetmeyen anlayamaz. Hüznüyle, sevinciyle bu 100. yılı yaşıyoruz. İnanılmaz bir çıkışımız vardı. Çok büyük karakter koyduk. Bu hedefimizi sezon başında da konuşuyorduk. Bu hedefe ulaştık. Avrupa hedefine ulaştığımız için sevinçliyim.

Ahmet Çalık için neler söylemek istersin?

Bir yanımızda eksik. Bunu daha önce de söylemiştim, keşke Ahmet kardeşim aramızda olsaydı da ben hiçbir zaman oynamasaydım. Çok iyi, çok efendi bir insanı kaybettik. Mekanı cennet olsun. Ahmet kardeşimle ve diğer arkadaşlarımla aynı karede olmak bu sene benim için büyük bir tecrübe oldu. Çok büyük karakterle oynadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Konyaspor camiası her zaman yukarıya oynaması ve hedefleri olan bir kulüp.

Kariyer yolculuğun nasıldı?

Bucaspor alt yapısından çıktım. O zaman 2.Lig’deydik. Transfer yasağı almıştık. Bize şans geldi. Kendime hedef koymuştum. Önce Bucaspor’da sürekli oynayacağım ardından bir üst lige çıkacağım. Hepsini kademe kademe yaptım. Şu an Konyaspor’dayım.

Konyaspor’daki hedeflerin neler?

Konyaspor’daki hedefim de Avrupa veya Şampiyonlar Ligi’ydi. Tüm takım arkadaşlarım ve ben bir şeyler ortaya koyduk ve hedefe ulaşmada katkı sağaldık. Hedeflerim devam ediyor. Konyaspor’da vazgeçilmez olmak, A milli takıma yükselmek ve Avrupa Kupalarında oynamak istiyorum. 

Stoper oynama hikayen nedir?

Elazığ’da amatörde DSİ Spor’da oynuyordum. 13-14 yaşlarındaydım. Fiziğim daha iyiydi. Forvet olarak başladım. Sonra biraz çabukluğum var diyerek kanat da oynadım. Bir sene böyle devam etti. Hocamız değişti, yeni hoca beni stoperde oynatmak istedi. 2 sene üst üste gol yemeden turnuvaları tamamladık. Türkiye finallerine gittik. Beşiktaş beni keşfetti, oradan Sarıyer oradan da en son Bucaspor’da oynadım. Orada profesyonel oldum. Süreç bu şekilde devam etti.

Örnek aldığın stoper?

Dortmund sevdalısıyım. Taraftarını ve oyun sistematiğini seviyorum. Sokratis’i çok beğenirdim. Onu kendime benzetirdim. Ramos ve Van Dijk’ı rol model alıyorum.

Konyaspor taraftarı için neler söylemek istersin?

Çok etkileyici bir taraftar. Dışardan büyük görünüyordu, içine girdim çok daha büyük olduğunu anlamıştım. Anadolu’nun en iyi camiası. 42 bin kişi önünde oynamak için sabırsızlanıyorum. Konyaspor’da oynadığım için kendimi şanslı hissediyorum. Taraftar bizi daha çok galibiyeti taşıyacak topluluk. Benim karakterimde mağlubiyet yoktur. Kaybetmeyi hiç sevmem.

 

Adil’den takımın enleri

En çok uyuyan: Oğulcan Ülgün

En neşeli: Barış Yardımcı

En çok yemek yiyen: Konrad Michalak, sürekli pilav yiyor.

En çok konuşan: Saha içinde Skubic çok konuşuyordu, sosyal ortamda ise Guilherme

En ciddi: Marin Anicic (Çok karakterli bir oyuncu)

En şıkı: Abdülkerim Bardakçı

En dakik: Bende çok dakiğimdir. Skubic çizelgeye göre yaşıyordu.

Savunmayı istediğin forvet: Benzema ve Lewandaoski ile karşı karşıya oynamak isterim.

Konya’da gitmeyi sevdiğin yer: Çok fazla dışarı çıkmıyorum. Yemek yemeye çıkıyoruz bazen. Ev ve tesis arasında geçiyor hayatım. Eşim ve çocuğum ile vakit geçiriyorum:

En sevdiğin Konya yemeği: Fürun kebabı.