Trabzonspor-Konyaspor maçı öncesi tüm merak edilenler

Trabzonspor-Konyaspor maçı öncesi tüm merak edilenler
Spor Toto Süper Lig’de 4 maçtır kazanamayan Arabam.com Konyaspor yarın Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Anadolu Kartalı’nda hedef, ligde 30 maçtır evinde maç kaybetmeyen Karadeniz temsilcisini mağlup edip yeniden çıkışa geçmek.

Arabam.com Konyaspor Spor Toto Süper Lig’in 13.haftasında yarın ligin kuvvetli ekiplerinden olan Trabzonspor deplasmanına çıkacak. Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynanacak karşılaşma saat 20.00’da başlayacak. Zorlu karşılaşmada Zorbay Küçük düdük çalacak.

Tek kesik Endri Çekici

Konyaspor zorlu karşılaşmada en önemli hücum silahlarından olan Endri Çekici’den faydalanamayacak. Yeşil-beyazlılarda cezalı oyuncu bulunmuyor. Trabzonspor cephesinde ise sakat ve cezalı oyuncular bulunuyor. Bordo-mavili ekipte sakatlıkları devam eden Dorukhan Toköz ve Serkan Asan’ın yanı sıra cezalı oyuncular Eren Elmalı ve Yusuf Yazıcı’da Konyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Visca ve Umut Bozok hakkında ise son kararı maç saatinden önce Teknik Direktör Abdullah Avcı verecek.

Pavicic ve Muric kadroya dönüyor

Son oynadığı 4 lig karşılaşmasında 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 1 ayda fazla süredir galibiyete hasret durumda olan Konyaspor, zorlu Trabzonspor karşılaşmasına 3 puan parolası ile hazırlanıyor. Teknik direktör İlhan Palut da önceki gün antrenmanda yaptığı açıklamada, takımdan reaksiyon beklediğini kaydederek, Trabzonspor maçını fırsat olarak gördüğünü söyledi. Bugün son taktik antrenmanı gerçekleştirerek özel uçakla Trabzon’a hareket edecek olan Anadolu Kartalı konaklayacağı otele geçecek ve maç saatine kadar kampa girecek. Konyaspor’da sakatlığını atlatan Cebrail Karayel Trabzonspor maç kadrosunda yer alacak. Sakatlanan Endri Çekici ise Trabzon’a götürülmeyecek. Teknik Direktör İlhan Palut tarafından son 4 maçtır kadroda olmayan Domagoy Pavicic’in de Endri Çekici’nin yokluğunda kadroya yeniden dönmesi bekleniyor. Son oynanan Kasımpaşa maçında kadroda olmayan Robert Muric’in de kadroya yeniden dönmesi bekleniyor. Teknik Direktör İlhan Palut’un takımını şu 11 ile sahaya sürmesi bekleniyor: Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Paz, Amir, Bytyqi, Michalak, Diouf

Adil ve Ahmet ceza sınırında

Konyaspor’da, Trabzonspor maçı öncesinde ceza sınırında bulunan iki futbolcu yer alıyor. Stoper Adil Demirbağ ve sağ bek Ahmet Oğuz’un ligde 3’er sarı kartı bulunuyor. Bu iki oyuncu sarı kart görmeleri halinde 14.haftada oynanacak olan Yukatel Kayserispor maçında cezalı duruma düşecek ve takımı yalnız bırakacak. Ligde bir sonraki karşılaşma ise Dünya Kupası arasından son Aralık ayının son haftasında oynanacak.

Trabzonspor evinde galibiyeti unuttu

Araba.com Konyaspor’u konuk edecek Trabzonspor ise evinde adeta yenilgiyi unuttu. Şampiyon olduğu geçen sezon sahasında hiç üzülmeyen bordo-mavili takım, tarihinin iç sahadaki en uzun ikinci serisini yaşıyor. 600’ü aşkın gündür mağlup olmayan Karadeniz ekibi, son yenilgisini 8 Mart 2021'de Alanya karşısında 3-1’lik skorla almıştı. Trabzonspor, bu maçın ardından evindeki 30 maçta da mağlup olmadı. Bordo-mavili takım, söz konusu bu dönemde 19 galibiyet ve 11 beraberlik aldı.

Zorbay Küçük 5. kez Konyaspor maçında

Trabzonspor-Arabam.com Konyaspor maçında Zobay Küçük düdük çalacak. Küçük'ün yardımcılıklarını Volkan Ahmet Harinç ve Hakan Yemişken yapacak. Maçın 4.hakem ise Mustafa Kürşad Filiz olacak. Zorbay Küçük daha önce 4 kez Konyaspor maçında görev aldı. Küçük’ün yönettiği 4 Konyaspor maçında yeşil-beyazlılar 2 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 1 galibiyet aldı. Zorbay Küçük’ün Süper Lig’de yönettiği ilk maç Trabzonspor-Karabükspor maçı olarak kayıtlara geçti. Küçük, kariyerinde toplam 11 Trabzonspor maçında düdük çaldı. Bordo mavililer bu 11 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. HALİL YILMAZER