TFF’den Konyaspor’a yabancı kısıtlama cezası

TFF’den Konyaspor’a yabancı kısıtlama cezası
 Muhabir
TFF, Konyaspor’a ceza verdi. Yeşil-beyazlılar gelecek sezon rakiplerinden daha az yabancı oyuncu ile mücadele edecek.

TFF kulüp Lisans Kurulu, Konyaspor Kulübüne Finansal Fair Play kurallarına uymadığı için yabancı sınırlandırma cezası verdi. Yeşil-beyazlı ekip, verilen cezayla birlikte 2024-2025 sezonunda 9 yabancıya lisans çıkarabilecek. Gelecek sezon yabancı sayısı Süper Lig'de 12 olarak uygulanacak.

Bu durumda Anadolu Kartalı, rakiplerinden 3 yabancı daha eksik oynatacak. Bu ceza transfer politikasını da büyük ölçüde etkileyecek. Bu cezanın FIFA'nın verdiği 3 dönem transfer yasağı cezasından bağımsız olduğu belirtildi. Konyaspor yönetimi, 2 milyon 162 bin Euro ödemeyi önümüzdeki günlerde yaoarak transfer tahtasını açacak.

Süper Lig'de daha önce benzer takımların da bu sıkıntıyı yaşadığı ve cezanın ertelendiği öğrenildi. Konyaspor Kulübü de şimdi cezanın ertelenmesi noktasında umutlu bir bekkeyişi var.

Başkan Ömer Korkmaz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Galatasaray maçından önce bir ceza daha geldi kulübe. Kadro yapılandırma cezası aldık. Geçmiş yıllarda bütçeden kaynaklı finansal fair-play kurallarını ihlalden kaynaklı olarak verildi. Yabancı oyuncu sınırlandırması Konyaspor'a yüzde 25 daha daraltığı bildirildi bize. Maç öncesi camianın moralinin düşmemesi adına yönetim kurulu dahil kimseye söylemedik. Böyle bir cezamız da var" dedi.