SÜPER LİG AŞKINA

SÜPER LİG AŞKINA
Beysu Konyaspor Basketbol Süper lig yolunda seyircisi önünde sahaya çıkıyor. Samsun’da oynanan 2 maçta 1 galibiyet 1 mağlubiyet alarak orada servis kıran Dev Kartallar bugün ve cumartesi Konya’da oynanacak maçları kazanması halinde Süper Lig’e çıkacak.

 

Beysu Konyaspor Basketbol Süper lig yolunda seyircisi önünde sahaya çıkıyor. Samsun’da oynanan 2 maçta 1 galibiyet 1 mağlubiyet alarak orada servis kıran Dev Kartallar bugün ve cumartesi Konya’da oynanacak maçları kazanması halinde Süper Lig’e çıkacak.

Zor iki maç oynadı

Beysu Konyaspor Basketbol final serisinde Cuma ve Pazar günleri Samsun deplasmanında ilk iki maçını oynamıştı. Cuma günü rakibine boyun eğen Konyaspor Pazar günü olaylı maçta rakibini uzatmalarda mağlup ederek oradaki saha avantajını kendi lehine çevirmeyi başarmıştı. Serinin ikinci maçında Morgan ve Derek’in performansının yanına yerli rotasyonundan Tayfun, Mehmet, Can ve Mert’i eklemeyi başaran Konyaspor serinin geri kalanı için çok önemli bir avantajı kaptı.

Konya’da iki maç oynanacak

Seride Konya’da iki maç oynanacak. Bugün 18.00’da oynanacak maçın ardından diğer maç cumartesi 16.00’da oynanacak. Konyaspor bu 3 maçı kazanması halinde Süer Lig’e çıkacak. Seride iki maçın ardından yine 2-2’lik eşitlik olması halinde seri 5. maç için tekrardan Samsun’a taşınacak.

Maç kapalı gişe

Konyaspor’un 100. Yıl Festival Alanındaki Konya Store otobüsünde satılan 500 adet bilet kısa sürede tükendi. Bilet satışları, maçın oynanacağı Selçuklu Spor Salonu gişesinde devam ediyor. 3 bin 800 kişilik salonun tamamen dolması bekleniyor. Özellikle play-off serisinde taraftarın desteğini tam anlamıyla arkasında hisseden yeşil-beyazlılar evinde oynayacağı 2 maçı yine taraftarının muhteşem desteğini arkasına alarak kazanarak Süper Lig biletini almak istiyor.

Festival alanına dev ekran kurulacak

Konyaspor’un 100. Yılı kapsamında festival alanında büyük bir kalabalık oluşuytor. Maç için bilet bulamayan taraftarlar için festival alanına dev ekran kurulacak.

İstiyoruz ve bunu başaracağız

Sezon başında hedef belirlediklerini ve futboldan basketbolu hiç ayırmadıklarını söyleyen Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen; “Hedefimiz Süper Lig. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Samsun'dan hedefimiz en azından 1 galibiyetti ve o galibiyeti aldık. Mücadele olmadan hiçbir şey olmuyor. Mücadele ettikçe sonuç da geliyor. İkinci maç uzatmalara gitti ve galip geldik. Son saniyesine kadar bizleri heyecanlandıran bir maçtı. Konya, inanıyorum ki 3. maça hazır bir şekilde salonu dolduracak. Arkadaşlar da mücadele ederek gereğini yapacaklar diye umut ediyorum.. Konya şehri basketbolu çok seviyor ve istiyor. Bu kadar özlem duyulan bu organizasyonun en üst seviyesinde olmayı hak ediyoruz, istiyoruz ve bunu başaracağız” dedi.

Şampiyonluğu kucaklayacağız

Koç Engin Gençoğlu şampiyonluğunu kucaklamak istediklerini dile getirerek; “İlk maç ve ikinci maçın başında bizim kendi karakterimiz olan mücadeleyi basketbol aklımızı sahaya yansıtamadık. İkinci yarıdan itibaren iyi ve akıllı oynayarak bize yakışını yaptık. Servis kırdık ve avantaj elde ettik. Burada hata yapmadan, kendi evimizde kazanıp play-off şampiyonluğunu kucaklamak istiyoruz. Yolda pankartlarımız var. İnsanlar yolda durdurup başarı dileklerinde bulunuyorlar. Bütün Konya kenetlenmiş durumda. Perşembe ve cumartesiyi bekliyorlar. Benim yönetimimde iç sahada kaybetmedik. Seyircimizle beraber inşallah yine kaybetmeyeceğiz. Onların enerjisi bize güç veriyor. 2 maçta da hem salona gelenlere hem de ekran başındaki seyircililere çok güzel maçlar izleteceğimize inanıyorum” dedi.

HALİL YILMAZER