Son 2 transfer

Son 2 transfer
Yeni sezon transferlerine çok erken başlayan ve kadro yapılanmasının büyük bir kısmını kampa yetiştiren Konyaspor’da transfer edilecek iki bölge ve iki oyuncu kaldı.

Yeni sezon transferlerine çok erken başlayan ve kadro yapılanmasının büyük bir kısmını kampa yetiştiren Konyaspor’da transfer edilecek iki bölge ve iki oyuncu kaldı.

8 oyuncunun 7 tanesi bonservissiz

2021-2022 Sezonunu üçüncülükle bitiren ve adını Avrupa Kupalarına yazdıran Konyaspor’da yeni sezon için hazırlıklarına Mayıs ayının sonunda başlamıştı. Kaleci, sağ bek, stoper, sol bek, orta saha ve sağ kanat transferlerini bitiren Konyaspor bir stoper ve 1 forvet transferi yaparak transferi noktalayacak. Kadrosuna kattığı 8 oyuncunun 7 tanesine bonservis ücreti ödemeyen Konyaspor son iki transferini de bonservisiz şekilde bitirmek istiyor.

Yerli rotasyonu güçlendi

 Son oynanan Beşiktaş maçının ertesi günü ilk transferi Bruno Paz’ı açıklayan Konyaspor Skubic’in ayrılmasından sonra sağ bek bölgesini için Ahmet Oğuz ve Cebrail Karayel’i açıklamıştı. Anadolu Kartalı uzun süredir izlediği ve kadrosuna katmak istediği Robert Muric’te de bu yaz transferinde mutlu sona ulaştı. Muric’in takım arkadaşı Domagoy Pavicic’e de imza attıran Konyaspor orta saha ve kanat rotasyonunu da tamamalarmış oldu. Alberk’in gönderilmesinden son Guilherme’nin alternatifi olarak Yasir Subaşı kadroya dahil oldu. Kaleci transferinde Erhan Erentürk ile sözleşme imzalayan Konyaspor son olarak Abdülkerim Bardakçı’nın takımdan ayrılmasının ardından o bölgeye yerli stoper olarak Kahraman Demirtaş’ı transfer etti.

Yabancı stoperde 3 aday

Kadrosuna yabancı stoper takviyesi yapacak olan Konyaspor’da 3 aday ön plana çıkıyor. Fransa 2.Lig ekiplerinden Paris Fc forması giyen Alex Bamba, Amerika’da San Jose forması giyen ve sözleşmesi 30 Haziran’da bitecek olan Francisco Calvo ve Bröndby IF forması giyen eski Ankarasporlu Andreas Maxsö. 3 oyuncu ile görüşmelerini sürdüren Konyaspor bu 3 oyuncudan bir ile sözleşme imzalamak istiyor.

Yabancı forvet için Estupinan iddiası

Ahmet Hassan’ın takımdan ayrılmasının ardından o bölge içinde arayışlarını sürdüren Konyaspor kısa zamanda transfere nokta koyacak. Mattia Destro ile imza aşamasına gelen ancak çıkan pürüzler nedeniyle masadan kalkan Konyaspor, Fenerbahçe’nin Samatta önerisine de yüksek maliyet gerekçesiyle sıcak bakmamıştı. O bölge için daha önce ülkemizde Denizlispor forması giyen Oscar Estupinan gündeme geldi. Kariyerinde çıktığı 167 maçta 63 gol 14’de asist yapan 25 yaşında forvet 2019-2020 sezonunda Denizlispor forması ile 33 maçta 14 gole imza atmıştı.