Seriye galibiyetle başlamak istiyoruz

Seriye galibiyetle başlamak istiyoruz
Beysu Konyaspor'da koç Engin Gençoğlu, TED Ankara Kolejliler maçı ve yarı final serisi hakkında konuştu.

 

Evimizde kaybetmiyoruz

Oyunları hakkında öz eleştiride bulunan Engin Gençoğlu; “Kendi evimizde kazanıyoruz ama ne yazık ki şuta dayalı oynuyoruz. Biz oyunun her alanına çalışıyoruz, planlıyoruz ama kadromuz şütör ağırlıklı olduğu için çembere atak kısmında eksiğiz. Bunun da dezavantajını yaşıyoruz. Oynadığımız oyunun bazı bölümlerinden ve yediğimiz sayıdan memnun değilim tabii ki. İşin içine ne zaman aklımızı ve tecrübemizi koyuyoruz o zaman fark yaratıyoruz. Ama maçın bazı bölümlerinde bize yakışmayacak hatalar ve oyun disiplininden kopmalar yaşıyoruz. Mevcut kadromuzda oyun kurucu pozisyonu eksikliğimiz var ama oyuncularım bu açığı kapatmak için ekstra çaba sarfediyorlar” dedi.

Morgan’a daha çok top kullandırmamız gerek

Takımın yıldızı Morgan hakkında da konuşan Gençoğlu; “Morgan çok karakterli ve düzgün bir sporcu. Ben Morgan’a bazı maçlarda şut at diye yalvarıyorum. Önceki maçta 10 top kullandı. Ne yazık ki bu ligin yapısı ve oyun tarzı kısa yabancı oyuncuların skor gücüne dayalı. Kısa Amerikalıların 20-25 top kullandığı bir düzen var ligde. En çok skor beklediğim oyuncum 10 top kullanırsa skor gücümüz eksik kalıyor. Morgan’a hep böyle ihtiyacım var. İnşallah bu şekilde devam eder. O da duygusal bir oyuncu. Bugün ben kaçırıyorum diyince hemen takım arkadaşlarına veriyor. Ben ilk defa bir oyuncuya biraz bencil ol, atmaya devam et, sen skorersin, şutörsün diye motive ediyorum” dedi.

İlk maç kritik

Yarı finalin uzun bir seri olduğunu ve her maçın ayrı stratejisi olduğunu ifade eden Koç Gençoğlu; “Zor rakip. Tecrübeli oyuncuları var ve Amerikalı oyunları da çok skorer. Onu iyi tutmamız lazım. Bu organizasyonun ve şehrin Süper Lig’e çıkması lazım. Biz de bunun için elimizden gelen her şeyi takım olarak yapıyoruz ve yapacağız da. Cumartesi günü taraftarımızın da desteğiyle kazanarak seriye galibiyetle başlamak amacındayız. Adım adım hedefe ilerliyoruz. Şimdi Süper Lig’e 6 galibiyet uzaklıktayız” dedi.

Can Altıntığ’ın oynaması zor

Sakatlığı devam eden Can Altıntığ hakkında da konuşan Gençoğlu; “Serinin ilk maçında da göremeyiz. Ama gün ve gün daha iyi hazırlanıyor. Nerede sahaya atacağız bilemiyorum. Final serisinde mi, kupayı kaldırırken mi sahaya girecek bilemiyorum. Ancak saha dışında Can Altıntığ’ın bize çok büyük katkıları var. Asistan koç, menajer ve takımın ağabeyi. Sahada görmek istiyoruz ama saha dışında da çok faydalanıyoruz” açıklamalarını yaptı. (HALİL YILMAZER)