Ömer Korkmaz: Beklediğimizin haricinde bir borç yapısı ile karşılaştık

Ömer Korkmaz: Beklediğimizin haricinde bir borç yapısı ile karşılaştık
 Muhabir
Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, yaptığı açıklamada görevi devir aldıktan sonra beklediklerinin haricinde bir borç yapısı ile karşılaştıklarını ifade etti.

Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, yaptığı açıklamada görevi devir aldıktan sonra beklediklerinin haricinde bir borç yapısı ile karşılaştıklarını ifade etti.

'Transferleri kongrede öğrendik'

Ağustos ayında yapılan olağanüstü genel kurula Fatih Başkan’ın listesine İkinci Başkanımız Adem Bulut ile son dakikada dahil olduk diyen Başkan Korkmaz; "Biz kongrede otururken Konyaspor’un transfer yasağı kalkıp 5 tane transferi o zaman gördük. Her başkanın kendine göre yönetim tarzı vardır. Ben oraya eskiden tanıyanalar umut beslediler. ‘Ömer Korkmaz geldi’ diyerek . Ben 3 kişilik ekibin içine dördüncü kişi olarak dahil oldum. 3 ay önce Olağanüstü Genel Kurul yapmış bir kulüp 3 ay sonra durup dururken bir Olağanüstü Genel Kurul daha yapmaz. Biz bu süreçte sisteme dair sıkıntılarımızı başkanımıza dillendirilmeye başladık. Başkanımız da yorgunluk ve Fatih Özgökçen’e karşı protestolar derken bizde sorunları dile getirdik ve yeniden bi kongre sürecine girildi" dedi.

'Dizilerdeki misafir oyuncular gibiydik'

2,5 aylık yönetim sürecine değinen Başkan Ömer Korkmaz; "Benimle beraber 8 arkadaşım Fatih Özgökçen başkanın yönetiminde 2,5 ay yönetici olsak da dizilere aylık yönetim süreciniren misafir oyuncular gibiydik. Oralarda sorunlar yaşadık. Beklediğimizin haricinde bir borç yapısı ile karşılaştık. Bugün her yöneticimiz kulübün borç yapısını ortamını, şartlarının ne olduğuna dair her türlü bilgiye sahip" ifadelerini kullandı.

Borç 1 Milyar 50 milyon TL

Başkan Ömer Korkmaz kulübün borcunu da açıkladı. Korkmaz açıklamasında; Bizler göreve geldiğimizde 27 Kasım tarihinde borç 830 milyon TL’ydi. Bugünde 1 Milyar 50 Milyon TL civarlarında. Onun detayını anlatırız. Allah bize nasip eder de güzel günlerde bir genel kurul yaparsak Konyaspor’un bundan sonraki genel kurullarından basına, delegelerine, camiasına, sevenine nasıl bir genel kurul beklentisi olduğunu anlatan bir genel kurulla yapmak isteriz. Birçoğu muzun kelime anlamını bilmediğimiz cümlelerle borç-alacak açıklamasını doğru bulmuyoruz. Bir şekilde beklentimizin dışında şartlarla karşılaştık” dedi. HALİL YILMAZER