Mutlaka forvet alacağız

Mutlaka forvet alacağız
Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen toplantı sırasında gazetecilerden gelen gündeme ilişkin soruları da yanıtladı. Transfer, kombine ve takımdan ayrılacak oyuncular noktasında net ifadeler kullanan Özgökçen mutlaka forvet transferi yapacaklarını söyledi.

Pato ile ilgimiz yok

Son günlerde gündemi meşgul eden Brezilyalı futbolcu Alexander Pato konusunda net açıklamalar yapan Başkan Fatih Özgökçen; “Çok fazla isim dolaşıyor. Pato’ya çok fazla kitlenindi. Ancak net söyleyeyim Pato ile ilgimiz yok. Görüştüğümüz, sizlerin de telaffuz ettiği isimler var. Bu isimlerden hangisi olur bilemiyoruz. Transferi çok erken başlattık ve yüzde 90 belli bir aşamaya getirdik. Eksik bölgemiz bize göre forvet. Fırsat transferi olabilir. Mutlaka forvet transferi yapılacak. Bu isim 3-4 üzerine yoğunlaştık. Onlardan biri olabilir ancak bu Pato olmayacak” dedi.

Kombinelerde beklenen etki yok

Taraftarın takıma daha fazla destek vermesi gerektiğini ifade eden Özgökçen; “Taraftarlarımızdan her maç öncesi 42 bin kişilik stadyumun doldurulmasını talep ediyoruz. 5 yıl ara verilmiş Avrupa macerası yeniden başlıyor. Bu önemli bir hadise. Burada ne kadar başarılı olursak ülke futboluna o kadar katkı sağmalmış oluruz. Malum ülke puanı belli. Buna katkı sağlayacak takımlardan biri de Konyaspor. Bu gururu hep beraber yaşamalıyız. Her iki maçında Konya’da oynanası masada kazanılan bir zaferdir. İlk maç seyircisiz ama biz doğu tribün dışındaki alana dev ekran kuruyoruz. Tüm taraftarlarımız davet ediyoruz. 27 Temmuz’da ise tam kapasite olarak takımımızı desteklemekten başka çaremiz yok. Bir standart oluşturmak istiyorsak gruplara kalma zorunluluğumuz var. Bu ilk hedefimiz. Gruplara kaldığımız zamanda maddi açıdan Konyaspor önümüzdeki yıllara faydalı bir şekilde ilerleyecek. Kombine noktasında UEFA’nın bizden belli bir talepleri oldu. Bu taleplere istinaden de Batı bölümündeki kombineler satışa geç çıktı. İstediğimiz etkiyi yakalayamadık. Umarım artar. Pandemi öncesi taraftar ortalamamızı yakalamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

3 oyuncuya yol göründü

Takımda ayrılacak oyuncular olacağını açıklayan Özgökçen; “Konyaspor kulübü futbol takımında yer alacak, oynayacak arkadaşlarımızın çok çalışıp mücadele etmesi lazım. Buna genç arkadaşlarda dahil takım içindeki herkes olabilir. Gençlere ayrı bir parantez açmak lazım. Gençler abilerini örnek alarak onların çalışma azimlerini örnek alarak çalışmak zorundalar. Ekrem ile alakalı bazı kulüplerle temasımız var. Eğer uygun şartlar oluşursa Ekrem’i gönderebiliriz.  Hocamızın raporu ve en önemlisi bizim gözlemlerimiz neticesinde takımda ayrılacak isimler var. Bunlar; Barış Yardımcı ve Jose M’Poku. Bu iki oyuncu ile yollarımızı ayıracağız. İstikrar yakalayabilirlerse yeniden takıma dönebilirler” açıklamasını yaptı.