Konyaspor’un yeni fikstürü netleşiyor

Konyaspor’un yeni fikstürü netleşiyor
Kahramanmaraş'taki depremlerden etkilenen Hatayspor ve Gaziantep FK’nın ligden çekilmesinin ardından Konyaspor’un yeni fikstürü de şekil kazanmaya başlıyor.

Kahramanmaraş'taki depremlerden etkilenen Hatayspor ve Gaziantep FK’nın ligden çekilmesinin ardından Konyaspor’un yeni fikstürü belli oluyor. TFF'nin yaptığı ilk açıklamada ligler bu hafta sonu başlayacaktı ancak TFF aldığı kararla ligleri Mart ayının ilk haftasına erteledi. Konyaspor, 24.hafta karşılaşması olarak depremin ardından ilk maçında 3-4-5 Mart tarihlerinde evinde Giresunspor ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlılar bu maçın ardından 23.hafta oynanması beklenen ancak ertelenen Fenerbahçe maçını oynayacak.

6 deplasman yapacak

Gaziantep FK ve Hatyaspor’un ligden çekilme kararı almasının ardından Konyaspor ligin 25 ve 29. haftalarını BAY olarak geçecek. Konyaspor bu 2 maçtan 3’er olmak üzere 6 puan alacak. Konyaspor, bu olaylar olmasaydı 8 deplasman yapacaktı. Yeşil-beyazlılar iki takımın ligden çekilmesinin ardından 6 deplasman yapacak.

4 kez İstanbul’a gidecek

Sezonun geri kalanında 6 deplasman yapacak olan Konyaspor, 4 kez İstanbul’a gidecek. Yeşil-beyazlılar 23.hafta Fenerbahçe, 27.hafta Ümraniyespor, 31.hafta Kasımpaşa ve 38.hafta Beşiktaş ile karşılaşacak ve 4 kez İstanbul yolunu tutmuş olacak. Anadolu Kartalı, 34.hafta Alanyaspor ve 36.haftada Sivasspor ile de deplasmada karşılaşacak. Konyaspor, 35.haftayı BAY olarak maç yapmadan geçecek.

7 iç saha maçına çıkacak

Konyaspor bu süreçte MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda ise 7 karşılaşmaya çıkacak. Konyaspor sırasıyla, 24.hafta Giresunspor, 26.hafta Galatasaray, 28.hafta Antalyaspor, 30.hafta Adana Demirspor, 32.hafta Trabzonspor, 33.hafta Kayserispor ve 37.haftada Fatih Karagümrük’ü konuk edecek. HALİL YILMAZER