Konyaspor'un Sloven forveti Kramer'den olay açıklamalar! Geliş süreci ve Süper Lig hakkında ilk kez konuştu

Konyaspor'un Sloven forveti Kramer'den olay açıklamalar! Geliş süreci ve Süper Lig hakkında ilk kez konuştu
 Muhabir
Slovenya Milli Takımından davet alan Konyasporlu forvet oyuncusu Blaz Kramer MMC'ye röportaj verdi. Milli takım hedeflerinin yanında Konyaspor'a geliş süreci ve geride bırakılan maçlar hakkında konuşan Kramer kariyeri için ileri bir adım attığını belirtti

Slovenya Milli Takımından davet alan Konyasporlu forvet oyuncusu Blaz Kramer, MMC'ye röportaj verdi. Milli takım hedeflerinin yanında Konyaspor'a geliş süreci ve geride bırakılan maçlar hakkında konuşan Kramer kariyeri için ileri bir adım attığını belirtti.

Milli takımdan davet almasını değerlendiren Kramer; "İçten içe tekrar davet almayı umuyordum ve bunun gerçekleşmesine elbette çok sevindim. Hücumdaki rekabet çok çetin. En son iki yıl önce Norveç'e karşı oynanan maçtan hemen önce kadroda yer almıştım ama o zaman oynamadım. Sanırım en son şansımı Kıbrıs'a karşı 1-0 mağlup olduğumuz maçta kullanmıştım" dedi.

"Büyük başarı olarak görüyorum"

Slovenya Milli Takımı'nın EURO 2024 macerasını değerlendiren Kramer; "Çıtayı çok yükselttiler. Çocuklar uzun süredir birlikteler, her zaman daha fazlasına inandılar ve sonunda büyük milli takımlarda oynayabileceklerine dair onay aldılar. Bunun gerçekleşmesi sadece an meselesiydi. EP'ye gelmelerini büyük bir başarı olarak görüyorum, dört maçta evlerine yenilgisiz gittiler, Portekiz ancak penaltılardan sonra kazandı. Harika bir atmosfer vardı ve herkes gelişmek istiyor" ifadelerini kullandı.

"İyi durumdayım"

Slovenya Teknik Direktörü Matjaz Kek'in kendisine şans verip vermeyeceği sorusunu yanıtlayan Kramer; "Milli takımda 5 forvet var, her birinin doğal olarak kendine has özellikleri var. Örneğin beni topu tutmak ve uzağa koşmak için kullanabilir. Hızımdan faydalanabilir. İyi durumdayım, gol de atabilirim. Sadece teorik olarak konuşuyorum, kendimi ifşa etmek istemiyorum, milli takımda takımın hedeflerine teslim olmak, gol atmayı düşünmekten daha önemli" şeklinde konuştu.

"Onlardan korkmamamız lazım"

Norveç maçı ve Haaland hakkında konuşan Kramer; "Favori konumunda değiliz. Bize pek fazla fırsat sunmayacaklar. Çok fazla yer verilmemesi gereken Haaland'a sahipler. Biraz karikatürize edersem, tek fırsatta iki gol atabilen öldürücü bir içgüdüsü var. Ancak Slovenya AP'de kendini savunabileceğini kanıtladı. İngiltere maçını hatırlayın, bu bir savunma dersiydi. Onlardan korkmamamız lazım, bizim çok önemli insanlarımız var. Šeška, Bijola, Oblak..." dedi.

"İlk seferde birçok konuda anlaşamadım"

Konyaspor'a geliş süreci hakkında konuşan Kramer; "Konya'ya geldiğimde Türk pazarı tam bir karışıklık içindeydi. İlk dönem pazarlık yaptılar, sözleşmeyi değiştirdiler ama yine de birçok konuda anlaşamadım. Orada veda etmiş olmama rağmen Lecia’ya döndüm. Koçumun bana yeni bir fırsat sunması beni çok mutlu etti çünkü beni kürsüye çıkarabilirdi. Yazın çok iyi oynadım, 5 gol 4 asist yaptım ama transferin bitimine iki gün kala beni tekrar Konyaspor'dan aradılar, çok ilgilendiler ve Legia'ya da bonservis ödediler" ifadelerini kullandı.

"Atmosfer gerçekten çılgıncaydı"

Eyüpspor maçındaki son dakika golündeki atmosferden bahseden Kramer; "Son dakika golünün ardından atmosfer gerçekten çılgıncaydı. Konyaspor geçen sene küme düşme tehlikesi yaşayan ancak kurtulmayı başaran büyük bir kulüp. Eğer şu an bulunduğumuz yerde yani orta sıralarda kalırsak iyi bir sezon olacak, başarılı bir kupa müsabakası da bekliyoruz. Hala ilk golü bekliyorum ama tüm maçı sadece ikinci kez oynadığım doğru." dedi.

"Türkiye başka bir dünya"

Konyaspor'a alışmanın kolay olmadığını ifade eden Kramer; "Kolay olmadı alışmak. Disiplin ve taktik disiplin üzerine Türkiye'de 50'nci, 60'ıncı dakikaya kadar taktiğe bağlı kalıyorlar, sonra harakiri... Ya hep ya hiç aksiyonları oluyor. Türkiye başka bir dünya. 8 yıldır yurt dışındayım ve bu yolu iyi çizdiğimi düşünüyorum. Her seferinde doğru kararı verdim ama Legia'da sakatlık sorunlarım vardı sağlıklıysam her zaman elimden gelenin en iyisini yaparım, antrenörler de bu erdemin farkındadır. 17 kadar yeni oyuncu geldi, dolayısıyla henüz en iyi durumda değiliz. Kulüpte 6-7 kişi Balkanlıyız, çok takılırız. Balkan çetesi ( kahkahalar )." açıklamalarını yaptı.

"Ev çok büyük"

Ailesinin Ekim ayının sonunda Konya'ya geleceğini ifade eden Kramer; "Ailem ekim ayının sonunda geliyorlar. Şimdi hâlâ Polonya'dalar. Ve onlarla birlikte üç köpek geliyor. Ev çok büyük, merak etmeyin. Muhtemelen bugüne kadarki en lüks evim, yeni inşaat. Ev stadyumun hemen arkasında olduğundan balkondan görebiliyorum" dedi.