Konyaspor'un Rakibi Adana Demirspor! Şehre Bayramı Erkenden Getirelim!

Konyaspor'un Rakibi Adana Demirspor! Şehre Bayramı Erkenden Getirelim!
Arabam.com Konyaspor, Süper Lig’in 30.haftasında bugün sahasında Adana Demirspor’u konuk edecek. Çıktığı son 6 karşılaşmada mağlup olmayan ve 12 puan toplayan yeşil-beyazlılar kazanıp yükselişini sürdürmek istiyor

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 30.haftasında bugün saat 20.30’da MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda ligin flaş ekiplerinden Adana Demirspor’u konuk edecek. Karşılaşmada Sarper Barış Saka düdük çalacak. 39 puanla ligde 8.sırada olan Konyaspor; Başakşehir, Trabzonspor ve Kayserispor’u yakalayıp 5.sıra için mücadele veriyor.

6 maçtır kaybetmiyoruz

Yeşil-beyazlılar oynadığı son 6 karşılaşmada 3 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 12 puan toplamayı başardı. Giresunspor, Ümraniyespor ve Antalyaspor ile berabere kalan Konyaspor, Galatasaray’ı ve hükmen galip olarak Hatayspor ve Gaziantep’i mağlup ederek 3 karşılaşmadan 9 puan çıkartmıştı. Ligde 5 maçlık mağlubiyet serisinin ardından işleri tamamen tersine çeviren yeşil-beyazlılar 6 maçlık kaybetmeme serisi yakaladı.

Adil sakatlandı!

Konyaspor’da zorlu karşılaşma öncesi tek eksik antrenmanda sakatlanana Adil Demirbağ. Uzun süredir formasından uzak kalan Konrad Michalak’ın bugün oynanacak karşılaşmada 21 kişilik maç kadrosunda yer alması bekleniyor. Antalyaspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Adil Demirbağ, bu karşılaşama da da sakatlığı yüzünden formasından uzak kalacak. Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic’in karşılaşmaya; Sehic, Ahmet, Metehan, Calvo, Guilherme, Soner, Paz, Pozuleo, Mahir, Moreno ve Diouf 11’i ile başlaması bekleniyor.

4 isim sınırda

Yeşil-beyazlılarda zorlu Adana Demirspor maçı öncesinde 4 isim sarı kart sınırında bulunuyor. Anadolu Kartalı'nda sağ bek Ahmet Oğuz, on numara Endri Çekici, forvet Uche İkpeazu ve sol bek Guilherme Sitya Çarşamba günü oynanacak karşılaşmada şans bulmaları ve sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler ve 23 Nisan pazar günü İstanbul’da oynanacak Kasımpaşa maçında forma giyemeyecekler.

Stanojevic ile 12.karşılaşma

Arabam.com Konyaspor, İlhan Palut sonrası takımın başına geçen Aleksandar Stanojevic ile 12.kez sahaya çıkacak. Konyaspor kariyerine 23 Ocak'ta iç sahada oynanan Ankaragücü maçıyla başlayan Sırp çalıştırıcı Aleksandar Stanojevic, bugün oynanacak Adana Demirspor maçıyla 12.kez takımın başında sahaya çıkmış olacak. Lig’de daha önce 10 lig ve 1 kupa maçında takımın başında görev alan Stanojevic kupada Gaziantep FK’ya penaltılarla kaybetmişti. Stanojevic, ligde 4 mağlubiyet, 3 beraberlik ve 3 galibiyet elde etti.

Süper Lig'de 10. randevu

Konyaspor ile Adana Demirspor, bu maçla beraber Süper Lig tarihinde 10. kez karşı karşıya gelecek. Aralarında daha önce oynanan 9 maçta Konyaspor 4 kez sahadan galip ayrılırken, Adana Demirspor ise 2 defa rakibini mağlup etti. 3 maçta ise kazanan taraf çıkmadı. Bu maçlarda Konyaspor 19 kez gol sevinci yaşarken, Adana Demirspor 7 defa fileleri havalandırdı. Konyaspor geride kalan haftalar sonunda 9 galibiyet, 12 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak 39 puanla 8. sırada yer alırken, Adana Demirspor ise 14 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 51 puanla 4. basamakta bulunuyor.

Saka’nın 9. Konyaspor maçı

Konyaspor-Adana Demirspor karşılaşmasını Sarper Barış Saka yönetecek. Saka'nın yardımcılıklarını Mehmet Kısal ve Murat Ergin Gözütok yapacak. Maçın 4.hakemi ise Oğuzhan Aksu olacak. Sarper Barış Saka kariyerinde 8 kez Konyaspor'un Süper Lig maçlarında düdük çaldı. Konyaspor bu maçların 5’inden galibiyetle ayrılırken 1 maçı kaybetti, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Konyaspor, Saka'nın yönettiği maçlarda 14 gol atarken kalesinde 9 gol gördü.