Konyaspor'un konuğu Eyüpspor'un deplasman karnesi nasıl? İşte hafta hafta aldığı sonuçlar

Konyaspor'un konuğu Eyüpspor'un deplasman karnesi nasıl? İşte hafta hafta aldığı sonuçlar
 Muhabir
Tarihinin ilk Süper Lig heyecanını yaşayan Eyüpspor, 8.haftada Konyaspor'a konuk olacak. İşte Eyüpspor'un analizi.

Lig'in 8.haftasında Konyaspor'a konuk olacak Eyüpspor, tarihinin ilk Süper Lig heyecanını yaşıyor.

Geride kalan 2023-2024 1.lig sezonunu 75 puanla ilk sırada şampiyon bitirerek adını Süper Lig'e yazdıran Arda Turan'ın ekibi 7 haftalık süreci iyi geçirdi.

Çıktığı 7 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan İstanbul temsilcisi 12 puan toplamayı başardı ve yeni haftayı 6.sırada açacak.

Eyüpspor, çıktığı 4 deplasmanın tamamında skor bulmayı başardı. Deplasman maçlarında 2 beraberlik, 1 mağlubiyet ve 1 galibiyet elde etti ve 5 puanı hanesine yazdırdı.

Ligin ilk haftasında Alanyaspor ile 1-1 berabere kalan İstanbul ekibi, üçüncü haftada Sivasspor'u 0-1 yenerek Süper Lig tarihinin ilk deplasman galibiyetini elde etti. Ligin 5.haftasında Kayserispor ile 2-2 berabere kalan Eyüpspor, ertesi hafta Dolmabahçe'de Beşiktaş'a 2-1 kaybetti.

Eyüpspor, maçlarını oynadığı Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumunda ise henüz mağlubiyet yaşamadı. Bodrum FK'yı 4-1, Gaziantep FK'yı 3-2 ile geçen İstanbul ekibi Trabzonspor ile de 0-0 berabere kaldı.

Eyüpspor'da atılan 12 golü ise orta saha ve hücum oyuncuları kaydetti. Samu Saiz ve Mame Thiam 3'er golle ilk sırada yer alıyor. Bu iki oyuncuyu 2'şer gollü Emre Akbaba ve Ahmed Kutucu takip ediyor. Halil Akbunar ve Bruno'nun ise 1'er golü bulunuyor.

Eyüpspor, bulduğu 12 golün 8 tanesini karşılaşmaların ikinci yarılarında elde etti. İstanbul ekibi, ilk yarılarda ise 4 gol buldu.