Konyaspor’un genç yeteneği Mehmet Ali: Değişilmez oyuncu olmak istiyorum

Konyaspor’un genç yeteneği Mehmet Ali: Değişilmez oyuncu olmak istiyorum
Tümosan Konyaspor’un genç yeteneği Mehmet Ali Büyüksayar yeni sezon öncesi hedeflerini Konya’nın Sesi’ne anlattı. Büyüksayar, Konyaspor’un değişilmez oyuncusu olmak istediğini ifade etti.

Konyaspor Akademi’den yetişen ve son dönemde adından sıkça söz ettiren 19 yaşındaki Mehmet Ali Büyüksayar yeni sezon hedeflerini, takım arkadaşları ile olan uyumu, Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic ile olan ilişkisini, hazırlık dönemindeki performansını ve kariyer hedeflerini Konya’nın Sesi’ne anlattı.

Taraftarımızı gol atarak sevindirmek istiyorum

Konyaspor taraftarı önünde gol atma duygusunu yaşamayı iple çektiğini belirten Mehmet Ali Büyüksayar; “Konya’da büyüdüğüm, Konya’da yetiştim ve şu an en büyük hayalim olan bu sahada oynayacağıma inanıyordum bugün. İşte o günler geliyor, artıyor da. Taraftar olduğumda en çok sevindiğim anlar gol olan anlardı bende bu şehri bu taraftarı gol atarak ya da skora katkı yaparak çok sevindirmek istiyorum. İnanılmaz bir duygu olacağına inanıyorum. Umarım kısa zamanda yaşarım bu duyguyu” dedi.

Deplasmanlar benim için daha rahattı

Geçtiğimiz sezon iç sahada oynanan karşılaşmalarda daha fazla heyecanlandığını ifade eden genç yetenek; “Geçen sezon gerçekten zorlu müsabakalar oldu. Heyecanlandığım oldu, heyecanlanmadığım da oldu ama taraftarımızın önünde iç sahada çıktığım maçlarda daha çok heyecanlandığımı söyleyebilirim. Deplasmanlar benim için daha rahattı. İç sahada binlerce bana güvenen insan varken sorumluluk altında hissediyorum kendimi” ifadelerini kullandı.

“Penaltı atmak istiyordum ama söyleyemiyordum..”

Konyaspor forması altında henüz gol veya asist yapmayan Mehmet Ali, geçe sezon Ziraat Türkiye Kupası son 16 maçında seri penaltı atışlarına giden Gaziantep FK maçında penaltı kullanmıştı. En kritik penaltılardan birini kullanan Mehmet Ali soğuk kanlı tavırlarıyla alkış toplamıştı. O anları anlatan genç oyuncu; “Gaziantep FK kupa maçında maç penaltılara gitmişti ve penaltı atmak istiyordum, söyleyemiyordum. Guilherme abi ile idamlardan sonra sürekli penaltı atarız 10’ar, 20’şer. Sonra orada Mame Diouf abi vardı, sen atar mısın dedi. Evet dedim atmak isterim. Stanojevic hoca da sordu ‘evet atarım sıkıntı yok’ dedim. Kafamda senaryolar kurmaya başladım. Tabi ki golü atıp kazanmayı isterdim ama olmadı. Yine de güzel bir deneyimdi benim için. U18, U19 Milli takımının penaltıcı bendim” açıklamasını yaptı.

Herkes bize karşı pozitif ve destek oluyor

Takımdaki tecrübeli oyuncuların sürekli genç oyunculara destek olduğunu açıklayan Mehmet Ali; “Gençler olarak herkes bizlere çok pozitif ve destek oluyor. Cebrail Karayel bizlere daha extra maddi-manevi olarak destek veriyor. Dışarı çıkarır bizi. Destek olur. Hepsi bizlere destek oluyor. Onların tecrübelerini kendimize alıp geliştiriyoruz” dedi.

Stanojevic hocanın bize desteği ve güveni var

Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic’in sürekli genç oyuncular ile ilgilendiğini ve kendisi ile sürekli konuştuğunu ifade eden Büyüksayar; “Aleksandar Stanojevic hoca geldiği günden itibaren gençlerle iyi ilişkiler kuruyor. Bireysel antrenmanlar yaptırıyor. Gençlere çok önem veriyor. Bize çok büyük bir desteği ve güveni var. Bizlerde bütün gençler olarak bu desteği boşa çıkartmak istemiyoruz. Çok mutlu oluyoruz. Antrenmanlardan önce ve sonra sürekli bizlerle görüşüyor. Bir eksiğimiz oldu mu bizimle görüşüyor ve söylüyor, ya da yardımcıları aracılığı ile bizlere iletiyor. Eksiklerimi geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz” açıklamalarını yaptı.

Gol ve asist hedeflerim var

Konyaspor 3 Temmuz’da başlayan 2023-2024 Sezonu hazırlıklarında yer alan ve hazırlık karşılaşmalarının büyük bölümde süre bulan Mehmet Ali yaptığı açıklamada; “Hazırlık dönemi ve hazırlık maçları olsun aldığım süreler gayet yeterliydi ve elimden gelen her şeyi yaptığımı düşünüyorum. Lige iyi başlamak ve takımın değişmez parçası olmak niyetindeyim. Sezon sonu da benim katkılarımla da beraber ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Gol ve asist hedeflerim var. En çok ne yapabilirsem onu istiyorum” dedi.

Konyaspor’da değişilmez oyuncu olmak istiyorum

Kariyer hedeflerinden bahseden Mehmet Ali; “Konyaspor’da değişilmez oyuncu olmak istiyorum. Ondan sonra da kulübümüzün ve benim kariyer planlamam doğrultusunda en doğru yeri, en hayırlı yeri seçmek istiyorum. Basamak, basamak gitmek istiyorum. Avrupa’da oynama hedefim tabi ki var. Ne zaman olacağı ve neyin hayırlı olacağını zaman gösterecek. İspanya La Liga’yı kendime daha yatkın buluyorum. İngiltere Premier Ligi’ni de çok severek izliyor ve takip ediyorum. Premier Lig temposu daha yüksek. O seviyeye ulaştığımda orada da oynamak isterim” şeklinde konuştu.

“Ümit Milli Takıma davet edilmeyi bekliyorum”

Türkiye U-18’de 9, Türkiye U19’da ise 8 karşılaşmaya çıkan Mehmet Ali Büyüksayar, ay-yıldızlı forma altında da hedefleri olduğunu dile getirdi. Büyüksayar; “A Milli Takımda oynamak en büyük hayalim. Alt yaş gruplarında giydiğimde bile o duygu inanılmaz bir şeydi, ben 1,5 sene giydim. Çok değişik duygular yaşadım. Hazırlık maçı, dostluk maçı hiç fark etmeksizin. Çok büyük heyecanım oluyordu, her seferinde sahaya ilk kez çıkıyormuş gibi hissediyordum. Şimdi de Ümit Milli Takıma davet edilmeyi bekliyorum” dedi.

Umarım Ata Berk ile A Takımda birlikte oynamak nasip olur

Konyaspor’da oynayan diğer genç oyuncu Ata Berk Karababa ile çok iyi ilişkileri olduğunu ifade eden Büyüksayar; “Ata Berk Karababa çok yetenekli, çok inanılmaz biri diyebilirim. Ata ile ilişkimiz çok iyi. Hem saha içinde hem de dışarda olsun. Alt yapı gruplarında çok beraber oynayamadık ama geçen sene Rezerv Lig’de ve U-19 birlikte oynadık. Sahada onunla birlikte oynamak keyif. Umarım A Takıma da nasip olur bu ve birlikte oynarız” açıklamalarında bulundu.

Bizden desteklerini esirgemesinler

Taraftara da seslenen Büyüksayar; “Taraftarımızın desteği bizim arakamızda olduğu sürece özellikle iç sahada kaybetme şansımız yok. İnanılmaz bir güçleri var. Biz bunun farkındayız, onlar da bunun farkında. Bu desteği bizden esirgemezlerse çok daha iyi yerlerde olabiliriz” ifadelerini kullandı.

ÖZEL RÖPORTAJ / HALİL YILMAZER

Kaynak:Konya'nın Sesi