Konyaspor'un genç stoperine Gaziantep FK kancası

Konyaspor'un genç stoperine Gaziantep FK kancası
 Muhabir
Tümosan Konyaspor'un yerli defans oyuncusu Metehan Mert'e Süper Lig ekiplerinden talip var.

Tümosan Konyaspor'un yerli defans oyuncusu Metehan Mert'e Süper Lig ekiplerinden talip var.

Ulusal basında çıkan haberlere göre 25 yaşındaki Metehan Mert ile Güneydoğu ekibinin radarında. Kırmızı-siyahlı ekip bu transfer için Konyaspor'un kapısını çalacak.

Konyaspor, Teenage Hadebe ve Kahraman Demirtaş ile yollarını ayırmıştı ve bu iki ayrılığın ardından kadrosuna Josip Calusic'i katmıştı. Konyaspor'un kadrosunda stoper mevkisinde Uğurcan Yazğılı, Filip Damjanovic, Adil Demirbağ, Metehan Mert ve Josip Calusic olmak üzere 5 isim yer alıyor.

Ameliyat olmuştu.

Konyaspor'da bel fıtığı ameliyatı olan Metehan Mert sezonun son bölümünde forma giyememişti. Genç oyuncu kalan 8 maçta formasından uzak kalmıştı. O dönem Konyaspor'dan yapılan açıklamada; "Lomber disk hernisi (bel fıtığı) nedeniyle sponsor hastanemiz Medicana Konya Hastanesi'nde Doç. Dr. Timur Yıldırım tarafından ameliyat edilen futbolcumuz Metehan Mert'in rehabilitasyon süreci başlamıştır" denilmişti.

Süper Lig deneyimi yaşadı

Tümosan Konyaspor’un 2022-2023 Sezonunun devre arasında 1.lig ekibi Gençlerbirliği'nden 5 Milyon TL bonservis bedeli ile transfer ettiği stoper Metehan Mert ilk kez yeşil-beyazlı forma ile bu sezon Süper Lig’de maça çıktı. Metehan bu sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda 4'er olmak üzere toplam 8 maça çıktı ve 780 dakika sahne aldı.