Konyaspor'un genç eldiveni, A Milli Takım'ın kalesini korumak istiyor

Konyaspor'un genç eldiveni, A Milli Takım'ın kalesini korumak istiyor
 Muhabir
Konyaspor'un 19 yaşındaki genç eldiveni Deniz Ertaş, hedefinin A Milli takımın kalesini korumak olduğunu dile getirdi.

Konyaspor'un 19 yaşındaki genç eldiveni Deniz Ertaş, hedefinin A Milli takımın kalesini korumak olduğunu dile getirdi.

Konyasporlu Deniz, U19 Milli Takımı ile Temmuz ayında U19 Avrupa Şampiyonasında boy gösterecek.

Spor Arena'ya açıklamalarda bulunan Deniz Ertaş; "Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etmeden önce Moldova’da 3 hazırlık maçı oynadık. İlk maçımızı Moldova’ya karşı oynadık. 2-1’lik galibiyet aldık ve 90 dakika forma giydim. Şu an Avrupa Şampiyonası için çok önemli bir hazırlık aşamasındayız. Soykan Başar Hocamızla farklı oyun tarzları deniyoruz. Oynayacağımız rakiplerin kadrosunda Avrupa’nın üst düzey takımlarında oynayan oyuncular bulunuyor. Mesela Bayern Münih’ten Mathys Tel, Barcelona’dan Dani Rodríguez gibi oyunculara karşı oynayacağız. Diğer milli takımların da çok iyi oyuncuları var. İlk hedefimiz Avrupa Şampiyonası’nda gruptan çıkmaktır. Gruptan çıktığımız takdirde direkt FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’na katılma şansı yakalayacağız. Şu an ilk hedefimiz Dünya Kupası’na katılabilmek ve ondan sonra Avrupa Şampiyonası finaline doğru adım adım yaklaşmak" dedi.

"A Milli Takım’ın kalesini korumak istiyorum"

Bir gün hayalinin ve hedefinin A Milli Takım kalesini korumak olduğunu ifade eden Deniz; "A Milli Takım’ın kalesinde Mert Günok, Altay Bayındır ve Uğurcan Çakır gibi çok önemli isimler var. Hepsi de inanılmaz kaleciler. Daha önce kupa maçında Mert ağabeye karşı oynama şansı bulmuştum. O da hem karakteri hem de kaleciliğiyle öne çıkmış bir isim. Bir gün ben de onlar gibi A Milli Takım’ın kalesini korumak istiyorum. Altay Bayındır, Anadolu kulübünden çıktıktan sonra Fenerbahçe’de oynadı. Şimdi bana göre dünyanın en büyük ligi olan Premier Lig’de forma giyiyor. Bence her Türk kalecinin örnek alabileceği bir isim. İnşallah bana da yurt dışında böyle kapılar açılır" ifadelerini kullandı.

"En son 1 ay önce Moldova Ümit Milli Takımı’na davet aldım"

Moldova pasaportu da bulunan Deniz Ertaş, Moldova Milli Takım'ından da teklif aldığını dile getirdi. Deniz; "Bir kere Moldova Milli Takımı’nın hazırlık kampına katılmıştım ve maç oynamadan dönmüştüm. Şu an hala Moldova Milli Takımı’na çağırıyorlar. En son 1 ay önce Moldova Ümit Milli Takımı’na davet ettiler ve beni orada görmek istediklerini söylediler. Böyle bir düşüncem olmadığını söyledim. Israrla kabul etmeyeceğimizi söylesek de ailemi de her ay arıyorlar." şeklinde konuştu.