Konyaspor'dan yerli transfer atağı!

Konyaspor'dan yerli transfer atağı!
 Muhabir
Transfer çalışmalarını sürdüren Konyaspor, kadrosuna iki yerli orta sahayı katmak için girişimlere başladı.

Kadrosuna Ufuk Akyol ve Yusuf Erdoğan gibi iki yerli ismi katan Konyaspor, bu isimlere yenilerini eklemek istiyor.

Yeşil-beyazlılar bu sezon Süper Lig'e veda eden MKE Ankaragücü'nün yerli orta sahaları Tolga Ciğerci ve Efkan Bekiroğlu'nu kadrosuna katmak istiyor.

İki oyuncuda kariyerlerine 1.lig yerine Süper Lig'de devam etmek istiyor.

Tolga Ciğerci'nin 2025, Efkan Bekiroğlu'nun ise 2026 yılına kadar Ankaragücü'nde kontratları bulunuyor.

İki oyuncu bonservislerini kulüpten çıkartabilirlerse Konyaspor görüşme gerçekleştirecek.

Efkan için oldukça istekli olan Konyaspor, Tolga'nın yüksek maaşı nedeniyle çok fazla istekli değil ancak görüşmelerde orta bulunabilir.

Tolga oldukça tecrübeli

Almanya'da Wolfsburg altyapısından yetişen Tolga Ciğerci, Borussia Mönchengladbach ve Herta Berlin formaları giydi. Daha sonra yolu Türkiye'ye düşen Tolga 16-17 sezonunun başında 3 milyon euro bedelle Galatasaray'a transfer oldu. Daha sonra Fenerbahçe forması giyen Tolga, buradan da ayrılıp Başakşehir'e transfer oldu. Son olarak Ankaragücü'nde forma giyen 32 yaşındaki oyuncu bu sezon 27 Süper Lig ve 5 Türkiye kupasındaki toplam 32 maçta 7 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

Efkan'dan mükemmel sezon

Efkan Bekiroğlu'da aynı Tolga Ciğerci gibi futbol hayatına Almanya'da başladı. Phönix München takımında oynayan Efkan daha sonra FC Unterföhring, FC Augsburg II ve 1860 München formaları giydi. 20-21 sezonun başında Alanyaspor'a geldi ve burada 3 sezon forma giydi. Sezon başında bedelsiz olarak Ankaragücü ile anlaşan Efkan bu sezon çıktığı 30 Süper Lig maçında 9 gol ve 6 asist üretmeyi başardı. Kupada da 5 maç çıkan Efkan 1 gol ve 1 asistlik katkı verdi. -HALİL YILMAZER