Konyaspor’dan örnek misafirperverlik

Konyaspor’dan örnek misafirperverlik
Konyaspor’un UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turundaki Belarus temsilcisi rakibi BATE Borisov ile iki maçı da Konya’da oynayacak. Belarus ekibi 10 gün boyunca Konya’da kamp yapacak.

Olay nasıl gelişmişti

UEFA, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Rusya yanlısı olduğu gerekçesiyle Belarus takımlarının Avrupa kupalarında oynayacakları maçlara iç saha yasağı getirmişti. Belarus takımları iç sahada oynayacakları maçları tarafsız bir sahada ve seyircisiz olarak oynamak zorundalar. Konyaspor’da kurada BATE Borisov ile eşleşmesinin ardından gerekli uluslararası girişimlerini hızlandırmış ve oynanacak 2 maçı da Konya’da oynamak için başvuruda bulunmuştu. Konyaspor’un bu başvurusuna olumlu yanıt veren UEFA 2 maçında Konya’da oynanmasına karar vermişti.

10 gün Konya’da kamp yapacak

Konyaspor-BATE Borisov UEFA Konferans Ligi 2. Ön eleme turunda 21 ve 28 Temmuz’da oynanacak 2 maçta MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak. 21 Temmuz’daki karşılaşma seyircisiz, 28 Temmuz’daki karşılaşma ise seyircili olarak oynanacak. BATE Borisov 15 Temmuz’da oynayacağı maçın ardından lig arsına girecek ve Konya’nın yolunu tutacak. 19-20 Temmuz’da Konya’ya gelmesi beklenen Belarus ekibi 10 boyunca Konya’da kampta olacak. İlk maçın ardından Belarus’a dönmeyecek ve Konya’da bir otelde konaklamaya başlayacak. Sarı-lacivertli ekip, Konyaspor’un antrenman yaptığı Kayacık Tesislerini kullanacak ve orada antrenman yapacak. Konya’ya gelerek