Konyaspor'dan müthiş galibiyet!

Konyaspor'dan müthiş galibiyet!
AYOS Konyaspor Basketbol 24.hafta mücadelesinde evinde Darüşşafaka Lassa'yı' konuk etti. Karşılaşmada olağanüstü savunmasıyla öne çıkan Konyaspor Basketbol, karşılaşmayı 83-73 kazandı ve 9 maç sonra galibiyete merhaba dedi.

AYOS Konyaspor Basketbol 24.hafta mücadelesinde evinde Darüşşafaka Lassa'yı' konuk etti. Karşılaşmada olağanüstü savunmasıyla öne çıkan Konyaspor Basketbol, karşılaşmayı 83-73 kazandı ve 9 maç sonra galibiyete merhaba dedi.

Konyaspor karşılaşmaya Sinan, Badizm, Perez, Morgan ve Schilling ilk 5'i ile başladı.
Başantrenör Can Sevim, bugünkü maç kadrosunda Jarell Eddie'ye maç kadrosunda yer vermedi.

Konyaspor Basketbol karşılaşmaya Badzim ve Sinan'ın sayıları ile başladı. Savunmada oldukça iyi işler çıkartan yeşil-beyazlılar ilk 6 dakikada rakibine yalnızca 9 sayı şansı verdi. Dev Kartallar bitime 02.48 kala Perez'in üçlüğü ile farkı çift hanelere çıkardı. Badzim'in 10 sayı ile çift hanelere çıktığı ilk periyodu Konyaspor 27-15 önde kapattı.

Konyaspor Basketbol, ikinci çeyreğe Sinan'ın ve Rasheed'in üçer sayısıyla başladı. Savunma sertliğini sürdüren yeşil-beyazlılar ilk 3 dakikada potasında sayı şansı vermedi. Dev Kartallar Morgan ve Rasheed iyi sayılar üretmeye devam etti. Konyaspor, televizyon molasına (05.51) kala 12 sayı farkla 37-25 önde gitti. Mola sonrası hücumda ritimini yükselten DAÇKA, üst üste 2 üçlük isabet buldu ve bitime 03.23 kala farkı 7 sayıya kadar indirdi. Schilling'in serbest atışları, Sinan, Rasheed ve Perez'in sayıları ile farkı yeniden çift hanelere çıkartan Konyaspor ilk yarıyı 13 sayı farkla 52-39 önde kapattı. İlk yarıda Konyaspor'da Rasheed 14 sayı 2 ribaunt, Badzim 12 sayı 1 ribaunt, 1 asist, Sinan Sağlam 8 sayı, 5 ribaunt, 1 asist ile oynadı.

Konyaspor Basketbol üçüncü çeyreğe de hücumda etkili başladı. Sinan ve Badzim'in sayılarıyla skor üreten yeşil-beyazlılar savumada biraz düştü. Rasheed ve Badzim ile serbest atışları kaçıran Konyaspor, hücumda ilk iki çeyrekteki ritimini kaybetti. Düşük skorlu geçen çeyrek sonunda Darüşşafaka sayı farkını tek haneye indirdi. 3.çeyreği Konyaspor 8 sayı farkla 64-56 önde kapattı.

Konyaspor son çeyreğe savunmada sertliğini sürdürerek başladı. Sinan Sağlam savunmada gösterdiği performans ile takım adına enerjinin bir numaralı mimarı oldu. Hücumda Badzim ile sayılar üreten Konyaspor bitime 05.38 kala farkı 11 sayı ile yeniden çift hanelere taşıdı. Konyaspor ilk 6 dakikada rakibine yalnızca 5 sayı şansı tanıdı. Erkin'in pota altında bulduğu sayılarla yeşil-beyazlılar farkı 15'e kadar çıkardı. Hücumda üst üste dış atışları kaçıran Darüşşafaka oyundan iyice düştü. Konyaspor, karşılaşmayı 83-73 kazandı ve 9 maç aradan sonra galip geldi. Konyaspor'da Badzim 23 sayı, 4 ribaunt, 2 asist, Rasheed 18 sayı, 7 ribaunt, Sinan Sağlam 11 sayı, 10 ribaunt, 1 asist ile karşılaşmayı tamamladı.

Can Sevim ile ilk galibiyet

Deplasmanda alınan Merkezefendi mağlubiyeti sonrası Sinan Çambel ile yollar ayrılmış ve takımın başına Can Sevim'i getirilmişti. Konyaspor ile ilk iki maçında Anadolu Efes ve Aliağa Petkimspor'a mağlup olan Can Sevim üçüncü maçına Darüşşafaka karşısında çıktı. Genç çalıştırıcı Darüşşafaka karşısında ilk galibiyetini elde etti.

92 gün sonra gelen galibiyet

Konyaspor Basketbol, Darüşşafaka maçı öncesinde sırasıyla çıktığı Pınar Karşıyaka, Beşiktaş Emlakjet, TOFAŞ, Fenerbahçe Beka, Gaziantep Basket, Türk Telekom, Merkezefendi, Anadolu Efes ve Aliağa maçlarından mağlubiyetle ayrılmıştı. Konyaspor, Ligdeki son galibiyetini 6 Ocak’ta oynanan Manisa BB karşısında alan yeşil-beyazlılar, Darüşşafaka galibiyeti sonrasında 9 maçlık galibiyet hasretine son verdi. Konyaspor, 92 gün sonra yeniden galibiyetle tanıştı.

5 maçlık iç saha hasreti bitti

Bu sezon Darüşşafaka maçına kadar iç sahada 12 karşılaşmaya çıkan ve 4 galibiyet ve 8 mağlubiyet elde eden Konyaspor Basketbol iç sahadaki son galibiyetini 31 Aralık 2022'de Galatasaray NEF karşısında almıştı. Galatasaray maçı sonrası iç sahada çıktığı 5 maçtan da mağlup ayrılan Dev Kartallar, Darüşşafaka galibiyeti ile 2023 yılındaki ilk iç saha galibiyetine imza attı. HALİL YILMAZER