Konyaspor’dan Almanya 2.Ligine yakın takip

Konyaspor’dan Almanya 2.Ligine yakın takip
Sezonun tamamlanmasının ardından transfer çalışmalarına hız veren ve Bruno Paz ile anlaşmaya varan Konyaspor hız kaybetmeden çalışmalarını sürdürüyor.  

Kanat rotasyonunda Bilbija adaylardan biri

Yabancı oyuncu transferinde de arayışlarını sürdüren Konyaspor Portekizli orta saha oyuncusu Bruno Paz’ı kadrosuna kattıktan sonra rotasını Almanya 2.Lig’ine çevirdi. Bundesliga 2. Lig takımlarından FC Ingolstadt forması giyen ve her iki kantta da oynayabilme özelliğine sahip 2000 doğumlu Filip Bilbija’yı yakın takibe alan Konyaspor, oyuncuyla anlaşabilirse Amilton’u gönderecek. Bu sezon Bundesliga 2’de 28 maça çıkan Bilbija 7 gol ve 2 asistlik katkı yaptı. Ligi sonun bitirerek ligden düşen Ingolstadt’ta takım en golcü ismi Bilbija idi. Kariyerinde toplam 124 maça çıkan 22 yaşındaki oyuncu 24 gol 12 asistlik performans sergiledi.

Konyaspor’un aradığı forvet Daferner mi?

Konyaspor’un Almaya 2’den takip ettiği diğer oyuncu ise Dresden takımının forveti Christoph Daferner. Bu sezon takımı ile 31 maça çıkan 24 yaşındaki Alman futbolcu 13 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. Kariyerinde toplam 231 maça çıkan Daferner 75 gol ve 24 asistlik performansa imza attı. Bu sezon başında yine Almanya 2.Lig ekiplerinden Darmsdant forması giyen Serdar Dursun’u Türkiye’ye getiren Fenerbahçe Serdar’dan iyi bir verim aldı. Fenerbahçe formasıyla 37 maça çıkan oyuncu 15 gol ve 3 asistlik katkı yaptı. Dursun ayrıca A Milli takım kadrosuna da çağırıldı.

Yerli isimlerde çalışmalar sürüyor

2022-2023 sezonunda uygulanacak olan 7+4 yabancı kuralına uygun transferler yapacak olan Konyaspor yerli rotasyonunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Arda Kızıldağ, Cebrail Karayel, Sadık Çiftpınar, Celil Yüksel, Onur Arı ve Cemali Sertel ile görüşme halinde olan Anadolu Kartalı gündemine yeni bir oyuncuyu daha aldı. Yıl küme düşen ekiplerden biri olan Göztepe’nin kaptanı Halil Akbunar için nabız yoklayan Konyaspor oyuncuya imza attırmak istiyor. İlhan Palut’un Göztepe’de beraber çalıştığı Halil, düzenli forma giyebileceği bir takıma transfer olmak istiyor. Konyaspor’un gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele edecek olması Halil’i biraz daha Konyaspor tarafına çekiyor. Halil ile Trabzonspor ve Kasımpaşa’da yakından ilgileniyor.