Konyaspor'da yeni koç Baytimur: Her maçı kazanmak için mücadele edeceğiz

Konyaspor'da yeni koç Baytimur: Her maçı kazanmak için mücadele edeceğiz
 Muhabir
Konyaspor Basketbol'un yeni koçu Gencer Baytimur önemli açıklamalarda bulundu. Baytimur, ligde kalmak için her maçta en yüksek mücadeleyi göstereceklerini ifade etti.

Konyaspor Basketbol'un yeni koçu Gencer Baytimur, önemli açıklamalarda bulundu. Baytimur, ligde kalmak için her maçta en yüksek mücadeleyi göstereceklerini ifade etti.

Tempoda fark yaratmalıyız

İstediği antrenman tempolarından çok uzak olduklarını söyleyen Baytimur; "İşin zor kısımlarından biri de bir yandan mental ve fiziksel olarak yağa kalkmak, bir yandan da sistem değişikliğine ayak uydurmak var. Hızlı basketbol oynatan bir koçum. Kazanmamız için de bunu yapmamız gerektiğine yürekten inanıyorum. Normal tempoda ve diğer takımların oynadığı tempoda fark yaratamayız. Bizim o tempoyu arttırmamız gerekiyordu. Fiziksel olarak yıpranmış ve kondisyon durumu çok iyi durumda değildi. Bir taraftan idman temposunu arttırmaya çalıştık, çocukları o ritme sokmaya çalışıyoruz. İstediğim antrenman süreleri ve antrenman tempolarına henüz çok uzağız" dedi.

Evimizde tüm maçları kazanmak zorundayız

TED Ankara galibiyetinin ligde kalma adına yeterli olmadığını belirten Baytimur; "Rahatlama asla söz konusu değil. Bizim kazanmaya devam etmemiz lazım. Ligde kalma galibiyet sayısı 13’lerin üzerine çıkabilir. Alt sıradaki tüm takımlar canlı ve herkes herkesi yenebiliyor. Özellikle evimizde tüm maçları kazanmak zorundayız. Deplasmanda da vazgeçmiş olarak algılanmasın. Biz bu hafta gideceğimiz Yalovaspor maçı gibi her maçta kazanmak için mücadele edeceğiz. Bu süreçte de takımın ritmini arttırmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Kulüpteki yapıyı çok profesyonel ve organize gördüm

Konya’da bir basketbol kültürü ve tarihi var diyen Baytimur; "Bu şehrin sürekli basketbol içerisinde üst düzeyde olması gerektiğine inanıyorum. Benim Konyaspor’a gelmemde en önemli motivasyon; önümüzdeki sezon daha iyi takım yapmak ve daha yüksek bir hedef koymak. Bunu da konuştuk. Öncelikle zor bir durumu aşmak, güvenli bir şekilde sezonu tamamlamak, ondan sonrası planlar mutlaka olacaktır. Kulübün o potansiyeli var. Kulüpteki yapıyı çok profesyonel ve organize gördüm. İstediğimiz her şey anında yerine geliyor ve yapılıyor. Düşme sınırında olmamıza rağmen yönetim ilgisi ve desteği üst düzeyde. Bu benim adıma çok değerli. Ben Ömer Başkanımıza, Yunus Başkanımıza ve Yaşar ağabeye de teşekkür ediyorum. Bu süreçte bazen şöyle durumlar oluyor; kulüp düşme hattında yöneticiler ilgilenmez ve önce maç kazansınlar denir. Burada hiç öyle olmadı. Yöneticiler sürekli oyuncuların karşısına çıktı ve arkanızdayız mesajını verdiler. Biz de elimimizden gelen her şeyi ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.