Konyaspor'da Savunma Tandemi ‘Yine’ Bozuluyor

Konyaspor'da Savunma Tandemi ‘Yine’ Bozuluyor
Arabam.com Konyaspor’da, Ümraniyespor maçında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşen Adil Demirbağ Antalyaspor maçında kadrodaki yerini alamayacak ve stoper tandemi yine bozulacak.

Arabam.com Konyaspor’da, Ümraniyespor maçında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşen Adil Demirbağ Antalyaspor maçında kadrodaki yerini alamayacak ve stoper tandemi yine bozulacak.

Tandem 5.kez bozulacak

Konyaspor, 2022-2023 sezonunda Abdülkerim Bardakçı’nın takımdan ayrılmasının ardından sol stoper bölgesine Kosta Rikalı Francisco Calvo’yu transfer etmişti. Sağ stoper bölgesinde Adil Demirbağ ile yoluna devam eden Konyaspor, sezonun genelinde bu ikili ile maçlarına çıktı.

Herhangi bir sakatlık yaşamayan iki oyuncu çokça cezalı duruma düştü. Ligde Calvo ve Adil’in 8’er sarı kartı bulunuyor. Adil, ligin 4.haftasındaki Fenerbahçe maçında kırmızı kart görmüştü. Bu sezon 4 kez Adil-Calvo savunma tandeminden farklı olArak sahaya çıkan Konyaspor, Antalyaspor maçında da yeniden bu tandemden farklı olarak sahaya çıkacak ve savunma tandemi 5.kez bozulmuş olacak.

Adil 3.kez cezalı

Konyaspor’da Adil Demirbağ bu sezon 8 sarı ve 1 kırımızı kar gördü. 25 yaşındaki stoper 4.haftadaki Fenerbahçe maçında çift sarı kartla oyundan atıldı ve yeşil-beyazlılar 5.haftadaki Giresunspor maçına Uğurcan-Calvo ikilisi ile çıktı.

Adil, ligde İstanbulspor, Antalyaspor, Gaziantep FK ve Trabzonspor maçlarında sarı kart gördü ve Konyaspor, 14.haftada oynanan Kayserispor maçında yeniden Uğurcan-Calvo savunma tandemi ile sahaya çıktı.

Adil Demirbağ, Alanyaspor, Beşiktaş, MKE Ankaragücü ve Ümraniyespor maçlarında sarı kart gördü ve yeniden cezalı duruma düştü. Konyaspor, 28.haftada oynayacağı Antalyaspor maçında Uğurcan-Calvo veya Metehan-Calvo tandemi ile çıkacak.

Calvo iki maç formasından uzak kaldı

Konyaspor’un sezon başında MLS kulübü San Jose’den transfer ettiği Francisco Calvo, bu sezon Konyaspor’da beğenilen transferlerin başında geliyor.

Oyun kurma yeteneği, hamle sekansları ve hava toplarındaki üstünlüğü ile dikkat çeken Calvo aynı zamanda sert müdahaleleri ile de ön plana çıkıyor.

Kosta Rikalı oyuncu bu sezon Süper Lig’de 8 kez sarı kart gördü. Ligdeki Başakşehir, Fenerbahçe, Hatyaspor ve Antalyaspor maçlarında sarı kart gören Calvo, 10.haftada oynanan Gaziantep FK maçında forma giymedi ve Konyaspor bu karşılaşmaya Adi- Kahraman ikilisi ile çıktı.

Calvo, 11. Haftadaki Adana Demirspor maçında yeniden formasını aldı. Deneyimli stoper Kasımpaşa, Alanyaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında sarı kart gördü yeniden cezalı duruma düştü.

27.haftada oynanan Ümraniyespor maçında yeniden Adil-Kahraman ikilisi görev almıştı. HALİL YILMAZER