Konyaspor'da Ömerovic'ten hayati anlam taşıyan 'savunma' açıklaması

Konyaspor'da Ömerovic'ten hayati anlam taşıyan 'savunma' açıklaması
 Muhabir
Takım başına Fahridun Ömerovic'i getiren Tümosan Konyaspor, son dönemde savunma başarısıyla dikkat çekiyor.

Takım başına Fahridun Ömerovic'i getiren Tümosan Konyaspor, son dönemde savunma başarısıyla dikkat çekiyor.

Son 5 maçın 4'ünde kalesini gole kapatan temsilcimiz sadece 2 gol yedi. Ömerovic yönetiminde 8 lig maçına çıkan Konyaspor bu söz konusu 8 karşılaşmada kalesinde 7 gol gördü. Antalyaspor ve Gaziantep FK maçlarında 1'er gol gören Konyaspor, Başakşehir'den 3, Beşiktaş'tan ise 2 gol yedi.

Yeşil-beyazlılar Çaykur Rizespor, Ankaragücü, Hatayspor ve Pendikspor maçlarında ise kalesini gole kapattı.

Ömerovic öncesinde Aleksandar Stanokevic, Hakan Keleş ve Hakan Ünal yönetiminde 20 maça çıkan yeşil-beyazlılar kalesinde 32 gol görmüştü.

20 maçta 32 gol yiyen Konyaspor maç başına 1,6 gol yeme oranına sahipti. 20 maçın yalnızca 5 tanesini gol yemeden kapattı. Ömerovic ile 8 maçta 7 gol yiyen Konyaspor'un maç başına gol yeme oranı 0,8'e geriledi. 8 maçın 4'ünde kalesinde gol görmedi.

Ömerovic: İlk günlerde amacımız savunmayı toparlamaktı

Konu hakkında açıklamalar yapan Fahridun Ömerovic; "İlk geldiğimizde kadro daha dardı. İlk maçlarda genel olarak aynı oyuncular oynuyordu. Onlar o dönemde çok büyük bir yük kaldırdılar. Takviyeler geldikten sonra kalite arttı. Sadece savunma oyuncuları değil, tecrübeli kaleci geldi. Bu demek değildir ki Deniz yetersiz ve kötü performanstan ötürü oynatmıyorum… Sadece bu tür durumları daha tecrübeli oyuncular kaldıracağını düşündük. Baktığımızda savunmada tecrübe arttı. İlk günlerde amacımız zaten savunmayı toparlamaktı. Kolay gol yiyen ve zor gol atan bir takımdı. Buradaki dengeyi oluşturamazsak sıkıntı daha büyük olacaktı. Biraz daha doğru defans kurgusuyla, oyuncu profili ve transferlerle her bölgede rekabet ve kalite arttı. Bu yoğun maç trafiğinde hem maç oynamak ve kazanmak. Bu süreçte ayakta kalmak ve kaybetmemek önemliydi. Son dönemde galibiyetler de artı" ifadelerini kullandı. - HALİL YILMAZER