Konyaspor'da Ömerovic, takımdaki yerli oyunculara sahip çıktı: Onları eleştirmek anlamsız!

Konyaspor'da Ömerovic, takımdaki yerli oyunculara sahip çıktı: Onları eleştirmek anlamsız!
 Muhabir
Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Fahridun Ömerovic, Adana Demirspor maçının ardından yaptığı açıklamalarda takımdaki yerli oyuncularına sahip çıktı.

Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Fahridun Ömerovic, Adana Demirspor maçının ardından yaptığı açıklamalarda takımdaki yerli oyuncularına sahip çıktı.

3 puan alabilseydik bizim için çok büyük bir avantaj olacaktı diyen Ömerovic; "Pendik ile berabere kalıp, Anada Demirspor’u da yenmiş gibi olabilirdik. Bizim için son iki maçta çok değerli bi 4 puan. Kazanmak farklı, 3 puanla almak bambaşka bir şey. Düşme hattında olan takımlar bu hafta zor maçlar oynuyor, bizlerde farkındayız. Maalesef her zaman istediğimiz sonuçlar gelmiyor. Adana Demirspor’u kanat oyuncuları çok hızlı ve yerden iyi oynayabilen oyuncular. Hem ilk 11 başlayan hem de oyuna ikinci yarıda giren oyuncuları düşündüğümüzde onları 90 dakika boyunca kontrol altında tutmak kolay değil. Belki Uğurcan 1-2 pozisyonda sorun yaşamış olabilir ama takım olarak özellikle 1-0’dan sonra biraz daha oyun gevşedi. Aslında onların tam istediği gibi oldu. Sonrasında skoru 1-1’e getirdiler. Çok hızlı ve teknik oyunculara sahipler. Geride olan takım daha fazla risk almaya çalışıyor, daha fazla kaleye gitmek istiyor. Yorgunluk… bir sürü faktörler var. Üçüncü golü atabilseydik bambaşka bir durumu konuşabilirdik" dedi.

'Onları eleştirmek anlamsız'

Sosyal medyada yerli oyuncuları eleştirenlere cevap veren Ömerovic; "Yerli statüsünde kullanabileceğiz oyuncular yalnızca stoper, sağ bek ve orta saha pozisyonunda var. Oğulcan rahatsızlık yaşadı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. O çıkınca sahada iki yerli oyuncu kalıyor Uğurcan ve Soner. Mecburen yerli oyuncu dahil etmek zorundayız. Boateng veya Cicaldau’yu monte edemiyorum. Rotasyon çok sıkıntılı oluyor bizim için. Yasir de sakatlandı, Muhammet zaten sezonun büyük bölümünde yoktu, şimdi yeniden sakatlandı. Yerli oyuncuları eleştirmek, onların üzerine gitmek anlamsız. Sonuna kadar savaşıyorlar ve çalışıyorlar. Elbette hataları olacak. İkinci devre 13 puan topladık. Biz geldikten sonra da fiziksel ve mental açıdan güçlenen bir takım var. İrade gücümüz yukarıya doğru çıktı, sadece 1 maç üzerinden değerlendirmek yanlış olur. 9 maçımız var, aynı şekilde savaşır ve irade gücü gösterirse bu gruba inanıyorum. Bugünkü durumdan mutlaka çıkacağız" ifadelerini kullandı.