Konyaspor'da Ethemi'den ilk skor katkısı

Konyaspor'da Ethemi'den ilk skor katkısı
 Muhabir
Konyaspor, devre arasında İstanbulspor'da yarım sezon kiralık olarak takıma dahil ettiği Valon Ethemi'den ilk skor katkısını aldı.

Hatayspor maçının ikinci yarısının başında Louka Prip'in yerine oyuna dahil olan Valon Ethemi, Konyaspor kariyerindeki ilk asisti yaptı.

Hızlı hücumda Ndao'da aldığı pas ile ceza sahasına giren Ethemi, defans oyuncusunu çalımlayıp Oğulcan'a adeta 'al da at' diyerek pasını aktardı. Oğulcan Ülgün'de golü atmayı başardı.

Ethemi'nin yapmış olduğu bu asist aynı zamanda Konyaspor'u devre arasında transfer ettiği futbolculardan gelen ilk skor katkısı oldu.

Maçın ikinci yarısında sol kanatta oldukça iyi bir oyun sergileyen Ethemi, alınan galibiyetin mimarlarından biri oldu. Konyaspor, Ethemi'yi İstanbulspor'dan yarım sezonluk kiralamıştı. Yeşil-beyazlılar sezon sonunda isterse 10 taksitte toplam 2 milyon Euro'ya Ethemi'nin bonservisini İstanbulspor'da alabilir. Yeşil-beyazlı yönetim kalan haftalarda Ethemi'nin performansına bakarak bu noktada kararını verecek. Kuzey Makedonyalı oyuncu Konyaspor formasıyla 5 lig ve 1 kupa olmak üzere 6 karşılaşmaya çıktı.

Maç sonu ortalık karıştı

Konyaspor- Hatayspor maçının ardından ise saha içi aniden karıştı. Valon Ethemi ile Hataysporlu Renand Dadaşov ve Nikola Maksimovic arasında sözlü tartışma başladı. Kısa sürede büyüyen tartışmada Konyasporlu futbolcular, teknik heyet ve hatta saha içine giren yöneticiler Ethemi'yi sakinleştirmek için büyük çaba sarf etti. Ethemi bu olayların ardından sarı kart gördü.