Konyaspor'da Başkan Ömer Korkmaz'dan iç saha yorumu

Konyaspor'da Başkan Ömer Korkmaz'dan iç saha yorumu
 Muhabir
202-2025 sezonunda evinde çıktığı 3 maçta da galibiyet elde edemeyen Konyaspor'da hasret sürüyor. Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, iç sahadaki galibiyet hasreti hakkında konuştu.

202-2025 sezonunda evinde çıktığı 3 maçta da galibiyet elde edemeyen Konyaspor'da hasret sürüyor. Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, iç sahadaki galibiyet hasreti hakkında konuştu.

İç sahada oynanan karşılaşmaları değerlendiren Başkan Ömer Korkmaz; "Galatasaray maçında üstün oynayan taraftık ama 2-1 kaybettik, kaliteli ayaklara kaybediyorsunuz. Kayserispor maçı da Sivasspor maçına benzer geçti. Kayseri’ye çok net pozisyon vermeden, gol yemeyen bir takım olarak ortaya çıktık. Samsunspor maçında da buna yakın oyun oynandı. Duran topun devamında golü bulduk. Gol yememek önemli tabii ama iç sahada kazanamamak kötü. Ali Çamdalı, Samsun’da kazanan takımı bozmadı, aynı takımla sahaya çıktı. Bazen oyuncuların bireysel performansları çok kötü olabiliyor. İlk yarıda birkaç oyuncumuzun performansı baya zayıf gözüktü. İkinci yarı yapılan değişikliklerle oyun değişti. Son 15 dakika oyunu yığdık oraya, Sivasspor üçüncü stoperini oyuna aldı. Biraz şanssızlıklar vardı, oyuncular bireysel yeteneklerini kullanarak final paslarını daha iyi yapsalardı daha farklı olabilirdi" dedi.

"Hakemi baskı altına alamıyoruz"

Taraftarın iç sahada hakemi baskı altına alamadığını ifade eden Ömer Korkmaz; "İç sahada hakemi baskı altına alamıyoruz. Hakem kararlarına protestolarımız zayıf. Oyuncuların hakem kararlarına gösterdiği reaksiyonu tribünlerden gösteremiyoruz. Taraftar bağırmakla ceza almaz ama oyuncu sarı kart görebilir, kart görme uğruna oyuncularımız reaksiyon gösteriyor ama taraftarımız gösteremiyor. Bu noktada eksikliklerimiz var. Takım iyi oynadıkça, onlarda peş peşe gelecektir. Galip gelsek 10 puan olacağız. İç sahada diğer maça daha özgüvenli çıkacağız. Bu teknik heyet üzerinde de anlamsız baskı oluşturuyor. Onlar hamlelerini, çalışmalarını doğru yapıyorlar. Zamana ihtiyaç var. Süper Lig’e yeni çıkmış bir takım kadrosu kuruldu. Bizde istemezdik ama geçmiş dönem oyuncularımız burada kalmayı isteyen performans göstermediler. Buna mecbur kaldık, yeni bir takımız her şey daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Konyaspor bu sezon iç sahada daha önce ikinci haftada oynadığı Galatasaray maçında 2-1 mağlup olmuştu. 4.hafta maçında yine iç sahada Kayserispor ile 0-0 berabere kalmıştı. Yeşil-beyazlılar Sivasspor karşısında da aradığı galibiyeti bulamadı ve henüz yeni sezonda iç saha galibiyetine ulaşmayı başaramadı.

Son galibiyet geçen sezon

Konyaspor, ligdeki son iç saha galibiyetini geçtiğimiz sezon 12 Mayıs 2023’te 36.haftada oynanan Samsunspor karşısında almıştı. Temsilcimiz karşılaşmayı Oğulcan, Guilherme ve Çikalleshi’nin golleriyle 3-0 kazanmıştı. Konyaspor o tarihten bugüne oynadığı 4 maçta da galibiyet alamadı. Konyaspor, ligin 7.haftasında 29 Eylül Pazar günü deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak. Temsilcimiz ardından 8.haftada sahasında Eyüpspor’ konuk edecek ve Ekim ayı Milli Arasına girecek.