Konyaspor'da Ali Çamdalı, oynatmak istediği oyun hakkında konuştu!

Konyaspor'da Ali Çamdalı, oynatmak istediği oyun hakkında konuştu!
 Muhabir
Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, yeşil-beyazlı takımında oynatmak istediği oyun planı hakkında net ifadeler kullandı.

Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, yeşil-beyazlı takımında oynatmak istediği oyun planı hakkında net ifadeler kullandı.

Konyaspor'un son 10 yılda bir oyun DNA'sının oluştuğunu ifade eden Ali Çamdalı, yayıncı kuruluş BeIN Sports'a konuştu. Çamdalı açıklamasında; "Oyun felsefi derin bir konu. Konyaspor, 12 sezondan beri Süper Lig'de mücadele ediyor. Bu Anadolu'da rekor olabilir. Bu süre içinde Konyaspor oyunu olarak nitelendirdiğimiz, DNA'sı dediğimiz bir oyun var. Çok fazla hocalarda gelip geçti ama burada özdeşleşen durum var. Konyaspor, savunma ağırlıklı daha çok o tarafı biraz daha fazla düşüne bir takım yapısı vardı. Hocalarla zaman zaman değiş ama genel olarak böyle bi DNA oluştu. Benim derdim bu DNA'yı geliştirmek. Tabiki takım savunması güzel ama iki taraflı da bir oyun oynamak gerektiğini düşünüyorum. Ben maçlara hep ayrı ayrı bakıyorum. Her maçın ayrı bi hikayesi olduğunu düşünenlerdenim. Rakamlara - dizilişlere çok önem veren biri değilim çünkü mi maç içerisinde sürekli diziliş değişebiliyor. Maçın bölümlerine göre maçın ihtiyaçları var. Önemli olan bu sorunlara karşı çözümler üretebilmek. 4-1-4-1'in yada 4-4-2'nin benim için bi farkı yok. Önemli olan çözüm üretmek ve bunu o an oyuncu grubuna yansıtabiliyor musunuz? En önemlisi bu" dedi.

"Bana tecrübe kazandıran bir oyundu"

Ligin ikinci haftasında oynanan Galatasaray maçının kendisi açısından iyi bir tecrübe olduğunu belirten Çamdalı; "İkinci haftada Galatasaray maçında 2-1 mağlup olduk ama benim için inanılmaz değerli hem de bana tecrübe kazandıran bir oyundu. Biz o gün 3-4-3 oynadık. Bizim amacımız oyunu oynarken 3 tane statik oyuncu ile oynarken 4'lünün sol ve sağındaki oyuncularımızı kanat bek olarak adlandırdığımız o kişiler aslında bizim hücum ağırlıklı oyuncularımızdı. Yusuf ve Ndao aslında kanat oyuncuları. Bunu oynarken amacımız Galatasaray'ın stoperler üzerinden oyun kurmasını engelleyerek, baskı kurarak aslında oyunu bozup pres sayısını arttırmaktı. Bu bizim oyunumuza 2-3 hafta yansıdı" ifadelerini kullandı.

Birçok pres alanda ligin ilk üç sırasındayız

Yüksek pres gücü ile oyun oynamak istediğini belirten Çamdalı; "O haftadan sonra sonuç odaklı oyunlar oynamamız gerekiyordu ama felsefe anlamında istediğim maç içerisinde bölüm bölüm oynamak. Maça başlarken plan yapıyoruz. Amacım en önde şiddetli baskı yapmak, pres sayısını arttırmak ve top kazanmak. İstatistiklere yansıyor. Top kapmada ve pres yapmada ligde ilk üç sıradayız. Topu 10 saniyede geri kazanmada ligde ilk üç sıradayız. Buradaki unsurlar oynatmak istediği felsefeye yansıyor ancak futbol sonuç odaklı bir oyun. Bazen herkes sizin gibi bakamayabiliyor. Zamanı gelince Konyaspor'un kompakt oyununa geçiş oyunu yaparak cevap vermek. En can alıcı felsefem de bu" şeklinde konuştu.