Konyaspor’a evinde büyük şok! 3 dakikada yıkıldık!

Konyaspor’a evinde büyük şok! 3 dakikada yıkıldık!
Tümosan Konyaspor, 5.hafta karşılaşmasında evinde Çaykur Rizespor’u konuk etti. Yeşil-beyazlılar 88 ve 90+1'de yediği 2 golle sahadan 1-2 mağlup ayrıldı.

Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 5.haftasında MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor’u konuk etti.

Yeşil-beyazlılar 34.dakikada Guilherme’nin ortasında Uğurcan’ın golüyle maçı 1-0 öne geçti. Maç boyunca etkili atağı olmayan Çaykur Rizespor 89'da Gustavo'nun penaltı ve 90+2'de Gaich'in golleriyle maçı 1-2 kazandı ve puanını 10'a yükseltti. Konyaspor 8 puanda kalıd.

Karşılaşma genel itibariyle düşük tempoda geçti. Orta saha mücadelesi şekilde süren maçta rakibine ilk yarıda net pozisyon vermeden ilk yarıyı tamamladı. İlk yarıda ön alan presi ile kaptığı toplarda pozisyon üretmeye çalışan Konyaspor, çok fazla etkili olamadı. Karşılaşmanın ilk yarısı Konyaspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Konyaspor, ikinci yarının ilk dakikalarında biraz baskı hissetse de bu baskıyı kırdı. Oyunca Yunus ve Oğulcan’ın girmesi ile daha dinamik bir orta saha haline bürünen Konyaspor, Prip ve Yunus ile net pozisyonlardan yararlanamadı.

Maçın son bölümünde ise Çaykur Rizespor etkinliğini arttırdı. 88'de penaltı kazandı. Topun başına geçen Gustavo topu ağlara gönderdi. Konuk takım 1-1'i buldu. 90+1' de ise Çaykur Rizespor öne geçti. Shelvey'in pasında savunma arkasına sarkan Gaıch takımını 1-2 öne geçirdi. Konyaspor, Süper Lig'de ilk mağlubiyetini aldı.

Uğurcan'dan ilk gol!

Tümosan Konyaspor’da Uğurcan Yazğılı başarılı performansını sürdürüyor. Adil Demirbağ’ın cezalı duruma düşmesinin ardından formayı alan Uğurcan Yazğılı, başarılı performansını sürdürüyor. Adil’in cezasının dolmasına rağmen Aleksandar Stanojevic tarafından ilk 11’de tercih edilen Uğurcan, hocasının güvenini yanıltmadı. 24 yaşındaki stoper, 34. dakikada fırsatçılığını konuşturarak takımına 3 puanı getiren golü kaydetti. Uğurcan, aynı zamanda Konyaspor kariyerinde ikinci Süper Lig golünü attı. Uğurcan Yazğılı, 7 Mayıs 2023’te iç sahada oynanan ve 2-2 berabere biten Kayserispor karşılaşmasında da rakip ağları havalandırmıştı.

Guilherme gol katkısına devam ediyor

Ligin 3.haftasında gol sevinci yaşayan Guilherme Sitya, 4.haftada da Başakşehir maçında Sokol Cikalaleshi’ye asist yapmıştı. Brezilyalı oyuncu Uğurcan’ın attığı golde de asisti yaparak 5.haftada geride kalırken ikinci asistine ulaştı.

Kaynak:Konya'nın Sesi