Konyaspor, zorlu Fenerbahçe maçında 3 puan için sahaya çıkıyor

Konyaspor, zorlu Fenerbahçe maçında 3 puan için sahaya çıkıyor
6 Şubat Pazartesi günü saat 20'de oynanması gereken ancak ülkemizde yaşanan deprem felaketlerinden dolayı ertelenen Fenerbahçe-Konyaspor karşılaşması bugün saat 19'da Ülker Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanacak.

6 Şubat Pazartesi günü saat 20'de oynanması gereken ancak ülkemizde yaşanan deprem felaketlerinden dolayı ertelenen Fenerbahçe-Konyaspor karşılaşması bugün saat 19'da Ülker Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanacak.

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 23.haftasında bugün İstanbul ekibi Fenerbahçe’ye konuk olacak. Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 19’da başlayacak. Konyaspor bu maç öncesinde topladığı 27 puanla 8.sırada bulunuyor. Karşılaşmada Halil Umut Meler düdük çalacak. Meler’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Cevdet Kömürcüoğlu yapacak. Maçın 4.hakemi ise Burak Şeker olacak.

7 maçtır 3 puana hasretiz

Çıktığı son 4 maçtan mağlup ayrılan yeşil-beyazlılar Dünya Kupası dönüşünde oynadığı 7 maçtan da galibiyet çıkartamadı. Ligde en son 13 Kasım tarihinde deplasmanda Kayserispor’u mağlup eden Konyaspor bugün oynayacağı zorlu Fenerbahçe karşılaşmasından puan veya puanlarla dönerek yeniden puanla tanışmayı hedefliyor. Konyaspor Dünya Kupası dönüşünde İlhan Palut ile çıktığı Alanyaspor, Sivasspor ve Karagümrük maçlarından beraberlikle ayrılmış, Beşiktaş’a ise 2-1 mağlup olmuştu. İlhan Palut ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına Aleksandar Stanojevic getirildi. Stanojevic yönetiminde ligde 3 maça çıkan Konyaspor sırasıyla Ankaragücü, Başakşehir ve İstanbulspor’a mağlup oldu.

Savunma ciddi alarm veriyor

Konyaspor, sezona savunmada oldukça iyi işler yaparak başlamıştı. Yeşil-beyazlılar ligde oynadığı ilk 6 karşılaşmada gol yememiş ve mağlubiyet yaşamamıştı. Konyaspor’da son 13 maçta ise işler tamamen tersine döndü. Ligde oynadığı son 13 karşılaşmanın tamamında kalesinde gol gören Konyaspor, bu maçların yalnızca 1 tanesinden galibiyet çıkartabildi. 7 maçtan beraberlikle ayrılan Konyaspor, 5 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Konyaspor, kalesinde gördüğü 22 golle maç başına kalesinde 1 gol görüyor.

Konyaspor’da 5 eksik

Konyaspor’da bugün oynanacak zorlu karşılaşmada Bruno Paz cezalı olduğu için kadroda yer almayacak. Muhammet Demir ise sakalığını atlattı ve kadrodaki yerini alabilecek. Konyaspor’da 6 Şubat’tan sonra transfer edilen Metehan Mert, Pozuelo, Mahir Emreli ve Marlos Moreno kadrodaki yerini alamayacak. Konyaspor’da zorlu Fenerbahçe maçı öncesinde ise Uche İkpeazu’nun 3 sarı kartı bulunuyor. Ugandalı oyuncu bu maçta sarı kart görmesi halinde Giresunspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Bouchalakis’in 11’de olması bekleniyor

Evinde oynadığı ve 1-0 mağlup olduğu İstanbulspor maçına benzer bir 11 ile maça çıkmayı planlayan Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic ilk 11’de Andreas Bouchalakis’e şans vermeyi planlıyor. Hücum hattında değişiklik yapmayacak olan Sırp çalıştırıcı karşılaşmaya; Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Bouchalakis, Endri, Michalak, Muric, Diouf 11 ile çıkması bekleniyor.

Jesus ve Batshuayi yok

Ev sahibi Fenerbahçe ise 45 puanla ikinci sırada yer alıyor. Çıktığı son 4 karşılaşmadan 3 galibiyet ve 1 beraberlik çıkartan Fenerbahçe 52 golle ligin en fazla gol atan takımı konumunda. Bu sezon evinde oynadığı 11 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan İstanbul temsilcisi 25 puan topladı. Fenerbahçe’de zorlu Konyaspor maçı öncesinde Michy Batshuayi cezalı olduğu için kadroda yer alamayacak. Öte yandan Teknik Direktör Jorge Jesus’da Adana Demirspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle bugün oynanacak karşılaşmada kulübedeki yerini alamayacak.

Stanojevic’in ‘MAT’ planı hazır!

Liglere verilen arada Fenerbahçe'nin geçmiş maçlarını analiz eden ve takımı ile uzun bir çalışma dönemine giren Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic Fenerbahçe maç planını oluşturdu.

Michalak’dan beklentisi yüksek

Fenerbahçe'nin oyunu rakip yarı alanda oynamak istemesi ve savunmasının orta sahaya kadar çıkartmasından faydalanmak isteyen Sırp çalıştırıcı Aleksandar Stanojevic kadrodaki en hızlı oyunculardan olan Polonyalı Konrad Michalak ile Fenerbahçe'yi mat etmek istiyor. Michalak'ın toplu ve topsuz oyundaki hızından yararlanmak isteyen Stanojevic, savunma arkasına atacağı toplarla pozisyon bulmaya çalışacak. Hafta içi antrenmanlarda bu konu ile ilgili çalışmalar yaptıran Stanojevic, Michalak ile konuşarak Fenerbahçe maçında kendisinden büyük beklenti içinde olduğunu anlattı.

Muric-Diouf iş birliğine ihtiyaç var

Michalak silahının yanında orta sahada kuracağı Soner-Bouchalakis ikilisi ile pres yapacak ve kazanacağı toplarla hızlıca rakip kaleye inmek isteyen Stanojevic oyuncularından geçiş hücumunu çok iyi oynamalarını istediği öğrenildi. Stanojevic, Afyonspor maçında 1 gol ve 1 asist yaparak formayı istediğini ispatlayan Muric'e de formayı verecek. Sırp çalıştırıcı, Hırvat oyuncudan ceza sahası içinde Diouf'u havadan ve yerden açacağı ortalarla topla buluşturmasını istedi. HALİL YILMAZER