Konyaspor, Türkiye Kupasına veda etti

Konyaspor, Türkiye Kupasına veda etti
 Muhabir
Konyaspor, Türkiye Kupası çeyrek final maçında Beşiktaş ile karşılaştı. Temsilcimiz 2-0 maçı kaybetti ve kupaya veda etti.

Tümosan Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Tüpraş Stadyumunda Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Beşiktaş karşılaşmayı Salih Uçan ve Cenk Tosun’un attığı gollerle 2-0 kazandı ve adını yarı finale yazdırdı. Konyaspor ise kupaya çeyrek finalde kupaya veda etti.

Deniz hatalı gol yedi

Konyaspor ilk 30 dakikada oldukça iyi savunma yaptı. Rakibine kendi yarı alanında alan vermeyen Konyaspor, hücumda etkinlik gösteremedi. 32.dakiakda Beşiktaş 1-0 öne geçti. Muçi’nin yaklaşık 40 metreden vuruşunu Deniz sektirdi, pozisyonu takip eden Salih golü attı. Konyaspor 45+3’te Yunus ile beraberlik golünü attı ama hakem ofsayt ile golü iptal etti. İlk yarı 1-0 bitti.

Karşılaşma 2-0 bitti

Beşiktaş ikinci yarıda da etkili oyununu sürdürdü. 58.dakikada kullanılan kornerde Cenk Tosun’un kafa vuruşu ile gardaki farkı 2’ye çıkardı. Pozisyonda Oğulcan’ın omzuna basarak yükselen Cenk’in golü VAR incelmesine takılmadı. Konyaspor son dakikalarda yüklendi. 83.dakikada geri pasta araya giren Sambuo topu ortaya çevirdi, Yunus’un röveşatasını Necip çizgiden çıkardı. Karşılaşma 2-0 sona erdi. Siyah – beyazlılar adını yarı finale yazdırdı.

Gözler Pendik maçında

Konyaspor’da gözler Pendik maçına çevrilecek. Gece 3 sularında Konya’ya gelecek olan yeşil-beyazlılar yarın akşam saatlerinde Pendikspor maçının hazırlıklarına başlayacak. Cuma ve cumartesi günü antrenmanlarını yapacak olan yeşil-beyazlılar cumartesi günü uçakla İstanbul’a gidecek ve kampa girecek.

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Colley, Necip Uysal, Masuaku (Dk.82 Zaynutdinov), Al-Musrati, Salih Uçan (Dk.46 Cenk), Rashica (Dk.70 Amartey), Gedson Fernandes, Muçi (Dk.90 Ghezzal), Semih Kılıçsoy (Dk.90 Muleka)

Tümosan Konyaspor: Deniz Ertaş, Cebrail Karayel (Dk. 28 Ahmet Oğuz), Damjanovic (Dk.46 Kahraman), Hadebe, Yasir Subaşı, Soner Dikmen (Dk.80 Boateng), Niangbo, Cicaldau, Oğulcan Ülgün (Dk.64 Ndao), Yunus Mallı, Muhammet Demir (Dk.64 Smabou)

Gol: Dk. 32 Salih Uçan, Dk.58 Cenk Tosun (Beşiktaş)

Sarı kart: Dk. 27 Gedson Fernandes (Beşiktaş), Dk.54 Ahmet Oğuz, Dk.90+2 Kahraman (Konyaspor)